Manifest al Drepturilor Omului: Un Apel pentru Schimbare și Dreptate

Într-o lume în care drepturile omului ar trebui să fie fundamentale și inalienabile, cazuri precum cel al Alexandrei Ivanov ne amintesc că înțelegerea și respectarea acestor drepturi rămân o luptă continuă.

Suntem o organizație dedicată apărării drepturilor omului și considerăm că este timpul să strigăm împreună, într-un singur glas, „Nu am aer!” pentru a exprima indignarea și dorința noastră de schimbare.

Cazul tragic al Alexandrei, o tânără de doar 25 de ani, a evidențiat defectele profunde ale sistemului medical și a modului în care acestea afectează viețile noastre prețioase.

Dreptul la îngrijiri medicale adecvate este un drept fundamental, iar neglijența în acest sens nu poate fi tolerată. Această tragedie ar trebui să fie o chemare de trezire pentru societatea noastră și pentru autorități.

Când oameni în nevoie sunt abandonați de sistem, când rugămințile lor de ajutor sunt ignorate, când viața lor este pusă în pericol din cauza lipsei de implicare sau a neglijenței, acest lucru ne arată că trebuie să acționăm acum. Nu putem rămâne tăcuți în fața unui astfel de comportament inuman.

Cerem justiție pentru Alexandra și pentru toți cei care au trecut prin situații similare. Cerem ca autoritățile să fie responsabile pentru acțiunile lor și să asigure că fiecare individ primește îngrijirile medicale de care are nevoie. Cerem reforme urgente în sistemul medical și în educație pentru a asigura că drepturile omului sunt respectate în toate aspectele vieții noastre.

Ne solidarizăm cu familia Alexandrei, cu cei care au cunoscut-o și au iubit-o, dar și cu toți cei care simt indignarea și durerea acestui caz. Suntem hotărâți să luptăm pentru o lume în care drepturile omului sunt respectate, o lume în care nimeni nu mai strigă „Nu am aer” din cauza lipsei de justiție și compasiune.

Acum este momentul să acționăm și să facem schimbări reale. Haideți să ne unim forțele și să ne asigurăm că tragedia Alexandrei nu a fost în zadar. Haideți să lucrăm împreună pentru o lume în care fiecare individ primește protecția și îngrijirea pe care o merită, indiferent de circumstanțe. #NuAmAer #DrepturileOmului

 

 Președinte fondator OADO – ECOSOC – ONU

Prof. Univ. Dr. Florentin Scalețchi

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.