”Maramureș, moștenirea unui neam”

Marți, 7 martie 2023, ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti din Calea Plevnei nr. 61, sector 1, va avea loc vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului ”Maramureș, moștenirea unui neam” din cadrul proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

Maramureș, moștenirea unui neamne introduce într-o lume fascinantă, cuprinsă într-o suită de povești iconografice inedite din istoria acestui ținut românesc, o insulă încărcată de tradiții și datini, o insulă în inima unui neam.

Terra Maramorisius”, tărâmul descălecătorilor de neam şi ţară, veche de când lumea şi pâmântul, o fortăreaţă naturală apărată de munţi şi codri de nepătruns este leagănul unei civilizaţii ce a luat naştere în timpurile preistoriei… (din prefața catalogului).

Cu acest prilej, va fi susținut un program cultural-artistic dedicat celor 85 de ani de activitate a Casei de Cultură a Studenților București.

Reprezentațiile artisice vor fi susținute de: Gabriel Balașa și Cătălin Milea (Vibrații moroșene), Ana Pop (Cântece din Maramureș), Mariuca Verdeș (Cânt tradițional).

Catalogul Marmureș, moștenirea uni neam a fost realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu sprijinul comuntății RePatriot, Muzeulului Maramureșean Sighetu Marmației, UNESCO ProNatura, Școala Rădăcinilor Străbune, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact/Universitatea București, Universitatea Politehnica din București, Școala Rădăcinilor Strabune, Fundația Națională ” Niște Țărani”, Contrast, Radio București FM, Cercetașii României – ”Centrul Local Sf. Nicolae”.

În palmaresul programului Romania Student Tour sunt consemnate alte 13 albume iconice de mare succes: Ținutul Padurenilor, inima de fier a Daciei Străbune; Civilzația Mărginimii, Transilvania, inima Romăniei; Dobrogea la răscrucea timpurilor; Descoperirea Naturii în Gorjul montan; Ținutul Vulcanilor, Pădurea Craiului,Țara dintre Crișuri; Din lumea Banatului; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, leagăn de legendă, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

Programul Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică, FOTOGEOGRAFCA, pune în aplicare sub sloganul ”cine suntem și de ce vorbim românește”, un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.