Viața și fericirea noastră (95)

 

– Bună dimineața tăticul meu bun, hai să continuăm dialogul nostru despre viață și fericire în cadrul căreia ne adresăm cu respect cititorilor noștri.

– Bineînțeles Rebecca, cu drag. Aștept provocările tale.

– Tati, în episodul trecut mi-ai spus ceva ce încă mă preocupă. Ai spus că cea mai mare victorie în viața mea este să pot să mă înving pe mine însămi. Poți să fii mai explicit?

– Da, desigur. Aș vrea să știi, că cele mai importante momente din viața ta sunt atunci când tu, Rebecca, te întâlnești cu tine însăți și începi să te evaluezi. Bunăoară cea mai bună caracterizare despre tine nu o fac alții, ci tu personal cu condiția să nu te minți c[ci nu te ajut[ la nimic, și să-ți recunoști defectele si lipsurile, nu doar calitățile și părțile bune. Tu fata mea nu trebuie să îți faci griji în legătură cu ceea ce spun alții despre tine, deoarece pentru ei ești doar o persoană de referință la care apelează din când în când în același mod în care o fac și cu alții în fiecare zi. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă, deoarece este important să fii un exemplu pentru ceilalți în propria ta traiectorie de viață. Există un moment când trebuie să te întâlnești cu tine însăți și să începi să îți evaluezi viața, așadar, fii conștientă de faptul că acest moment va veni, indiferent dacă îți dorești sau nu. Ține cont de propriile tale limite și obiective și evaluează-ți performanța constant. Fii pregătită pentru momentele dificile și înțelege că întotdeauna există o provocare în fața ta. Dacă îți asumi responsabilitatea pentru propriile tale decizii, poți învinge orice obstacol și poți fi un exemplu pentru ceilalți.

– Dar cine ne controlează propriul destin, tata? De unde vine această autoevaluare?

– Lasă-mă să-ți explic; în fiecare dintre noi, este un ghid interior care ne oferă orientare în viață, care cunoaște căile corecte de urmat, ne ajută să identificăm slăbiciunile care ne afectează și ne consumă și ce trebuie să facem ca să le eliminăm. Îți spune care sunt punctele tale forte și care sunt punctele slabe, te pun în gardă atunci când sunt amenințări reale, dar de asemenea, îți oferă oportunități pentru o viață fericită. Acest ghid ne arată punctele noastre forte și slabe, ne avertizează asupra posibilelor amenințări, dar ne oferă și oportunități pentru a trăi o viață împlinită. Atunci când ne analizăm pe noi înșine, suntem implicați într-un proces în care suntem atât procurorul cât și judecătorul nostru, ne acuzăm și ne condamnăm pe noi înșine, dar suntem și avocatul nostru care ne amintește că poate nu suntem atât de greșiți pe cât credem.

– Dar nu asta o face sufletul nostru?

– Nu chiar, sufletul tău reprezintă o centură de comunicare între lumea noastră și poate alte lumi fiind o carcasă invizibilă peste corpului fizic și comunică cu lumea prin intermediul intuiției. Urmându-ți intuiția, de fapt îți urmezi sufletul care este permanent treaz pentru tine și este cu adevărat paznicul tău cel mai puternic și protector care îți dă puteri de neimaginat în situații cu adevărat critice. Am spus „nu chiar” pentru că orice îți va dicta sufletul tău în viață, este important să îți asculți și propria ființă, dorințele tale, coordonările primite de la părinți, profesori, colegi, prieteni etc, deoarece acestea joacă un rol crucial în viața ta.

Aș spune că în spatele fiecărei persoane de succes se află un educator dedicat, un profesor bun, un părinte sever, un bunic blajin și o educație de excepție. Acum cred că ai înțeles de ce cea mai mare victorie din viața ta este să reușești să te învingi pe tine însăți.

– Da tati, și iți mulțumesc!

 VA URMA…

Lord Sir Florentin Scalețchi

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.