Marea Britanie a strâns un miliard de dolari pentru vaccinuri destinate țărilor sărace

Regatul Unit a colectat de la aliaţii săi un miliard de dolari (820 de milioane de euro) pentru a ajuta „ţările vulnerabile” să aibă acces la vaccinurile contra noului coronavirus, a anunţat Ministerul de Externe înaintea unei vizite virtuale a secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, la Londra, notează AFP.

Această sumă strânsă în special de la Canada, Germania şi Japonia, adăugată celor 548 de milioane de lire (608 milioane de euro) din partea Londrei – care a promis să verse o liră pentru fiecare patru dolari colectaţi – „va permite distribuirea în acest an a unui miliard de doze de vaccinuri contra coronavirusului în 92 de ţări în curs de dezvoltare„, a precizat ministerul într-un comunicat.

Nu vom fi la adăpost de acest virus până când nu vom fi toţi la adăpost, din acest motiv ne concentrăm asupra unei soluţii mondiale la o problemă mondială. Este firesc ca, la împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Naţiunilor Unite, Regatul Unit să fi luat iniţiativa împreună cu aliaţii săi de a pune la dispoziţia ţărilor vulnerabile un miliard de doze de vaccin împotriva coronavirusului”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

Acest anunţ a fost făcut în prima zi a unei vizite virtuale de trei zile în Regatul Unit a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru a participa, duminică, la un eveniment ce marchează a 75-a aniversare a primei sesiuni a Adunării Generale a organizaţiei, care a avut loc în Central Hall din Westminster.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.