Cine va fi suveranul? Omul sau robotul?

Trăim vremuri în care filmele au devenit realitate. Nu ne este greu să digerăm această actualitate, aceste situații, realizări mărețe și conflicte. Filmele ne-au pregătit pentru aceste vremuri. Există cu certitudine o dorință de setare a psihicului uman prin poveștile prezentate în filme, o redare a viitorului pe care copiii o percep ca fiind normală, fără a mai  cunoaște libertatea sau normalitatea în esență.

Copiii, tinerii sunt ținta acestui proces de inițiere în lumea cea nouă. După ce vizionez filme în care se redă anarhia, epidemii, războaie civile, lovituri de stat, conflicte cibernetice și digitalizate – ies afară din casă și realizez că nu aș fi surprins să se întâmple acestea în realitate. Realizez că subconștientul meu deja a fost setat la a se adapta sau a se supune unei situații de această natură dacă s-ar întâmpla, fără a mai exista șoc.

Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac – Jean Rostand

Nu credeam că voi trăi atât de devreme această accelerare spre scopul final – dezumanizarea, digitalizarea, globalizarea. Tehnologia evolueză vizibil într-un mod incredibil, iar în cel nevizibil majorității – încă nu știm cât de mult.

Experimentele și misiunile de natură spațială iau amploare și ne gândim că este un lucru bun. Dar cât de bun să fie acesta în condițiile în care țările sunt invidioase pe performanțele altora și intervin conflicte, ură între popoare, dorința de a elimina alte puteri pentru a se afirma ca suverană într-un domeniu o altă țară ce pune cel mai mult preț pe “ego-ul național”?

Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică. – acad. Ioan-Aurel Pop

Ne întrebăm ca specie evoluată pe o planetă mare ce dispune de toate resursele pentru trai – de ce mai avem nevoie de instituții și baze armate/militare? De ce mai investim în fortificarea acestora și în armament?

Cum este posibil să fie pace și să primim 150 miliarde de dolari de la NATO pentru stabiliarea calității bazelor din România în scopul apărării aeriene și marine?

Oare cu această sumă, dacă am fi fost atât de umani pe cât ne prezentăm, nu puteam scăpa multă lume de sărăcie și boli? N-am fi putut face lucruri care să aducă bunăstarea multor oameni? Nu… Pentru că ei știu bine, și nu ar investi într-o cauză deșartă dacă nu ar exista un adevărat viitor război mondial.

Populația României este în scădere

Fără o populație semnificativă România ar fi un semn de întrebare pe hartă. Se preconizează de cercetători că în următorii 30 de ani, de la 19,40 de milioane de români vom scădea la minus 10 milioane. Și atunci, oare, cine va ocupa acest teritoriu? Musulmanii, evreii, chinezii…? Sunt destule teorii care arată: mai multe nații vor alcătui România, Europa devenind un stat unic.

Probabil vor exista câteva sute de mii de români. Dar Patria, nicidecum nu va supraviețui, pentru că ea înseamnă Limba Română, iar aceasta se va pierde puțin câte puțin în următorii ani, fiind obligată să piară de curentul globalizării. S-au mai pierdut limbi și popoare în trecut. Se vor pierde majoritatea, iar primele culturi care par a se dizolva sunt cele nordice. Să înveți română în 2070, probabil, va fi un lux, o alegere academică precum este acum învățarea limbilor medievale.

În final, prevăd un viitor cu roboți. Întrebarea este: cine va fi suveranul? Omul sau robotul?

Există studii publice ale cercetătorilor independenți care nu au fonduri, resurse și acordul celor de sus, dar care afirmă că se poate sintetiza mintea umană. Adică se pot extrage informațiile neuronale și se pot pune într-un program digitalizat, astfel un om poate deveni robot, cu toată cunoașterea și amintirile sale, și poate “trăi” probabil multe sute de ani sau veșnic. Nu știm însă dacă și sufletul ar mai fi prezent…

Dar încotro, și ce rost să trăiești într-o lume digitalizată fară valori și identități? Trebuia să ne dăm seama că lumea nu mai e a noastră de când ni s-a impus să plătim pentru un petic de pământ pe care ne punem cortul, oriunde pe Terra. Urgia se va produce la unison cu toate statele lumii, “de-adevăratelea”!

Toate întâmplările care par sau nu naturale astăzi – sunt planuri bine făcute și găndite, sunt obiective pentru scopul final

Pe insula Spitzberg din Norvegia, aproape de Polul Nord, există o bază numită Arca lui Noe care adăpostește multe specii de plante și cereale urmand să ajungă la un număr de 3 milioane.

În viitor nu doar plantele se vor bucura de acel cămin, ci și animalele, oamenii de care va fi nevoie pentru lumea cea nouă. Pentru că se preconizează foametea, seceta și bolile mortale pentru următorii zeci de ani.

Baza nu a fost fondată și construită de niște necunoscuți bogați care doar se joacă sau cred prostii, ci de unii dintre bogătașii planetari despre care se vorbește de mulți ani că vor instaura Noua Ordine Mondială: Familia Rockefeller și Bill Gates. Cred că a venit momentul să nu mai fim sceptici în legatură cu anumite lucruri și profeții ce iau contur.

Inconștient și adept al teoriei conspirației făcând aceste constatări, sau aș fi inconștient nefăcându-le?

.. şi când n-am să mai fiu, se va şti, că am fost…
şi când n-am să mai scriu, mă veţi şti pe de rost,
veţi citi, savurând versul scris pentru voi
pân-la ultimul rând, pân-la ultimul sloi…

adevărul din el: impecabil, curat,
mult mai mult ca rebel, mult mai mult ca ciudat,
l-or sorbi ca pe-un vin, scârţâind din saboţi,
nu doar oameni-maşini, ci şi simpli roboţi…

poezie de Iurie Osoianu (13 octombrie 2018)

Când un om declară „aşa e viaţa”, interlocutorul consideră discuţia terminată. Numai robotul e nemulţumit: „Cum?”

aforism de Constantin Ardeleanu

Sheldon: Îţi dai seama, Penny, că tehnologia folosită la construirea acestei mâini robotice o să înlocuiască într-o zi chelnerii necalificaţi, ca tine.
Penny: Serios? O să construiască un robot care să-ţi scuipe în hamburger?

replici din filmul serial Teoria Big Bangului

Genul acesta de rapperi rari ca Sișu Deliric, Vlad Dobrescu, DOC, Guess Who, pe care unii îi consideră drogați, sunt intelectualii noștri pe care ar trebui să îi punem la conducere alături de academicieni și alți artiști.

Audiție și vizionare plăcută!

CLAUDIU DUMITRACHE

Comments

comments

One thought on “Cine va fi suveranul? Omul sau robotul?

  • 27 ianuarie 2021 la 3:19
    Legătură permanentă

    Genial! De mic a fost genial. Tot platoul de la Casa DE CULTURA A STUDENTILOR l-a aplaudat NEINCETAT CAND A INTERPRETAT ‘.’Warsaw Uprising’ si a vorbit toarte frumos…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.