Marea Britanie: Noi măsuri de combatere a criminalităţii

Ministerul britanic de Interne a anunţat, duminică, măsuri pentru a încerca să stopeze criminalitatea, în special atacurile cu cuţite şi acid, pe fondul creşterii numărului de crime în capitală, informează France Presse.

Numărul de omucideri a crescut cu 40% în Londra în ultimii trei ani. Pentru prima dată, numărul crimelor comise în capitală l-a depăşit cel înregistrat în New York în februarie şi martie.

Măsurile anunţate duminică de guvernul britanic vizează posesia de substanţe corozive într-un loc public, care va deveni infracţiune penală, vânzarea de acid minorilor, care va fi interzisă, precum şi achiziţionarea online de cuţite, a căror livrare va fi interzisă.

De asemenea, guvernul doreşte să lanseze o consultare publică pentru a creşte puterile poliţiei în ceea ce priveşte controlul identităţii, astfel încât poliţia să poată descoperi substanţele acide aflate fără motiv în posesia indivizilor.

„Nu înţeleg de ce un tânăr ar trebui să poarte o substanţă corosivă pe stradă, aşa că anunţăm că vom lansa o consultare pentru a extinde autoritatea poliţiei asupra controalelor de identitate pentru a include căutarea de ‘acid’ ”, declară titulara portofoliului de interne, Amber Rudd, într-un comunicat.

Un proiect de lege, care va fi prezentat în câteva săptămâni, intenţionează să facă ilegală posesia de arme albe inspirate din filmele de groază, precum şi de loviturile de pumn americane.

Acest proiect de lege face parte dintr-o strategie de combatere a criminalităţii, care va fi prezentată luni de guvern. Cu această ocazie, ministrul de interne va cere grupurilor de pe reţelele de socializare să facă mai mult pentru a lupta împotriva violenţei pe platformele lor, inclusiv prin muzică sau înregistrări video.

Opoziţia britanică a criticat bilanţul guvernului în materie de criminalitate, iar liderul Partidului Laburist a acuzat duminică pe Twitter guvernul că a scos „21.000 de poliţişti de pe străzi”.

Sursa: AGERPRES

Foto: plumplot

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.