Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Marea Britanie, rugată să respecte regulile după Brexit

Publicat: miercuri, 21 noiembrie 2018

Cei 27 de membri ai Uniunii Europene (UE) vor veghea ca Marea Britanie să respecte regulile UE în materie de comerţ şi concurenţă, în relaţiile ei cu aceste ţări după Brexit, a declarat marţi comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, într-un interviu pentru AFP.

Vestager a declarat că echipele sale au lucrat „foarte strâns” cu negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, asupra acestei probleme.

„Economia britanică va fi integrată celei a altor ţări europene şi din acest motiv este atât de important să avem condiţii de concurenţă echitabile”, a spus ea. „Marea Britanie poate că nu va mai fi membru (al UE), însă dacă ea nu se va îndepărta cu mii de kilometri şi nu va deveni o altă naţiune, ea va continua să facă parte din Europa într-un mod sau altul”, a subliniat Vestager.

Potrivit danezei Vestager, aceasta este cu precădere valabil mai ales în ceea ce priveşte „plasa de siguranţă” („backstop”) pentru frontiera irlandeză, subiectul cel mai sensibil al negocierilor, menită să împiedice o frontieră vizibilă între Irlanda, ţară membră a UE, şi Irlanda de Nord, care va rămâne sub control britanic după Brexit.

În proiectul lor de acord, UE şi Londra au convenit că Marea Britanie trebuie să respecte angajamentele în materie de concurenţă şi de ajutoare de stat, precum şi normele privind mediul şi fiscalitatea, în cazul în care această „plasă de siguranţă” va fi pusă în aplicare, în lipsa unui mai bun acord negociat asupra acestui subiect.

„Puteţi vedea ceea ce dorim noi în proiectul de acord: avem nevoie de reguli de joc echitabile în materie de ajutoare de stat şi de abuz de poziţie dominantă, pentru că suntem atât de integraţi”, a subliniat Margrethe Vestager.

De asemenea, ea a insistat asupra faptului că Marea Britanie are „o cultură a concurenţei foarte puternică” şi că în opinia ei „ea o va menţine”. Această expertiză „este unul dintre lucrurile pe care ei (britanicii) l-au adus atunci când au aderat la UE în urmă cu 43 de ani”, a adăugat comisarul european.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106218

Publicat de la data nov. 21 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

22 martie 2019, 19:42
 

V
Noros
15°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:16
Apus: 18:30
Prognoza 23 martie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
16°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ENE
Senin
2°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 196.279 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team