Marele Premiu Internaţional al Radioului acordat de URTI va fi hotărât la Bucureşti

La începutul lunii octombrie, Radio România va găzdui cea de-a 25-a ediţie a Marelui Premiu Internaţional al Radioului decernat de Uniunea Internaţională de Radio şi Televiziune (URTI).
Întrucât Societatea Română de Radiodifuziune este de peste 15 ani membră în Consiliul de Administraţie al acestui prestigios organism internaţional şi deţine preşedinţia Comisiei Radio, România a primit acceptul organizării acestei competiţii radiofonice de nivel mondial.
În fiecare an, Marele Premiu Internaţional de Radio premiază operele radiofonice care, prin originalitatea şi calitatea lor, au contribuit cel mai mult la păstrarea şi promovarea patrimoniului cultural. În acest an sunt aşteptate în concurs peste 120 de programe de pe întreg mapamondul.
Tema celei de-a 25-a ediţii a competiţiei, care se va desfăşura la Bucureşti în această toamnă, este „Frontiere”. Eforturile participanţilor în ceea ce priveşte documentarea şi originalitatea vor fi analizate de un juriu format din personalităţi ale audiovizualului internaţional de pe mai multe continente. Printre cele mai prestigioase instituţii care vor fi reprezentate în cadrul juriului, se numără Radio France, Radioteleviziunea Italiană (RAI), Radioteleviziunea Belgiană Francofonă (RTBF), precum şi multe altele.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.