Marian Preda, propus pentru șefia Fundației Mișcarea Populară

Grupul de initiaţivă al Fundaţiei i-a propus lui Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie din cadrul Universitatii Bucureşti, să preia conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară, anunţă Cristian Diaconescu pe blogul său.

”Este o propunere care mă onorează, este o propunere foarte serioasă, este un demers extrem de important și trebuie să reflectez puțin. Cu siguranță mă voi implica în Mișcarea Populară, am depus o adeziune încă de săptămâna trecută, ca orice cetățean, am trimis și niște propuneri, am fost invitat la o discuție. Cu siguranță mă voi implica, dar funcția de președinte este extrem de importantă, implică multe lucruri și trebuie să reflectez puțin. Dar în următoarele zile o să dau un răspuns”, a declarat Preda într-o intervenție pe B1 TV.

Marian Preda, autor al unor studii despre sistemul de pensii, migrație sau consum de droguri, a condus Comisia prezidențială pentru analiza riscurilor sociale și demografice, comisie care a realizat în septembrie 2009 un raport intitulat ”Riscuri și inechități sociale în România”.

Preşedintele Traian Băsescu declara săptămâna trecută că ideea creării Mişcării Populare îi aparţine, însă nu se va regăsi în conducerea fundaţiei.

Întrebat cine va fi preşedintele fundaţiei, Băsescu a  răspuns: „În nici un caz vreun consilier prezidenţial. S-a oferit Cristian Diaconescu (consilier prezidenţial – n.r.) să o lanseze, ca idee. Astăzi a ieşit aprobarea de nume de la Ministerul Justiţiei, trebuie depus statutul la tribunal.

Trebuie găsit un om care să fie o expresie a neangajamentului politic şi un om credibil. Să vedem. Poate să fie şi în zona de afaceri, şi din mediul cultural şi jurnalistic, important este să fie un om cu prestigiu. (…) Vreau ca cei 56% care nu au fost la vot să aibă un loc de manifestare. Mă uitam ce activitate incredibilă este pe internet”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.