Marile companii americane vor ca România să fie introdusă în programul Visa-Waiver

Cele 17 mari companii americane membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American doresc să convingă Congresul SUA că România trebuie introdusă în programul Visa-Waiver. Anunţul a fost făcut de Eric Stewart, directorul AMRO.
Din Consiliul de Afaceri Româno-American fac parte mari companii ca Chevron, ExxonMobil sau Cargill, care sunt implicate în dezvoltarea laturii economice a Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.

Directorul AMRO, Eric Stewart a precizat, pentru Radio România, că a avut mai multe întâlniri cu membri ai Congresului carora le-a explicat că lipsa unui regim mai uşor de vize pentru români, este un obstacol pentru afacerile americane in Romania.

Consiliul de Afaceri Româno-American (American – Romanian Business Council – AMRO), este o organizaţie non-profit cu sediul la Washington, având ca obiectiv promovarea relaţiilor economice dintre SUA şi România, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington. AMRO are în componenţă 17 membri, cum ar fi Chevron, ExxonMobil, ADM, Smithfield, Raytheon, Pharma, MetLife, Cargill, Amgen, Timken, Mega, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Honeywell, Baxter, CNH şi Invenergy.

Acestea provin din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări. Conducerea Consiliului este asigurată de ExxonMobil – preşedinte. Funcţia de preşedinte executiv este deţinută de Eric Stewart. Misiunea Consiliului este de a contribui la consolidarea schimburilor economice şi investiţiilor dintre cele două ţări, aprofundarea relaţiilor bilaterale şi informarea opiniei publice în legătură cu importanţa acestora. Ministrul de externe, Titus Corlăţean a discutat la Bucureşti cu directorul AMRO, Eric Stewart despre stimularea investiţiilor americane în ţara noastră pe fondul creşterii economice înregistrate de România în 2013. Şeful diplomaţiei române a insistat pe interesul major al României să fie inclusă în programul Visa Waiver.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.