Victor Ponta cere continuarea guvernării în formula USL. Liberalii nu mai cred în lacrimi VIDEO

„Fac apel la liberali să guvernăm împreună”, a declarat premierul Victor Ponta, înaintea începerii şedinţei PNL din această seară.

„În calitate de şef al Guvernului României, e de datoria mea să fac încă un apel către partenerii şi colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit Uniunea Social-Liberală, de a continua proiectul comun de guvernare. Fac acest apel în condiţiile în care am avut curaj, când eram în opoziţie, pentru a construi unul dintre cele mai importante proiecte politice pe care România le-a avut după 1989”, a spus Ponta.

„USL are două obiective. Acestea sunt: lupta contra regimului Băsescu, cu tot ce înseamnă acest lucru şi capacitatea de a guverna România împotriva nedreptăţilor făcute de Băsescu. Cred că o decizie de a rupe USL e o decizie greşită, după ce am luptat atât în opoziţie, după ce am guvernat bine, am candidat împreună. Cred că obligaţia noastră este de a rămâne împreună. Traian Băsescu şi regimul său există încă”, a mai precizat  Ponta.

Alte declaraţii:

  •  Astă seară, mâine, o decizie de desfiinţare a USL ar fi greşită, după aceşti ani în care am luptat împreună în opoziţie, am guvernat bine şi există o contribuţie fundmentală a tuturor miniştrilor liberali, a parlamentarilor, a aleşilor locali pentru ca anul 2013 să fie unul dintre cei mai buni
  •  Până în ultimul moment voi fi deschis dialogului
  •  Da, vreau să numesc în funcţie toţi cei care sunt propuşi de PNL pentru funcţiile pe pe care le-am stabilit împreună
  • Îmi doresc să lucrez împreună cu domnul Iohannis
  • Domnul Daniel Constantin a renunţat la a fi viceprim-ministru
  • Propaganda regimului Băsescu, care vorbeşte de proiecte controversate, amnistie, lucruri care să afecteze justiţia, e doar o propagandă
  • Avem proiecte esenţiale – modificarea Constituţiei, descentralizarea – pe care trebuie să le finalizăm împreună.

Reacţia PNL

Purtătorul de cuvând al PNL, Cristina Pocora, a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1Tv, că premierul Victor Ponta face apeluri false, scrie pesurse.ro.

Vorbind despre legea amnistiei, Cristina Pocora a precizat că „majoritatea USD a hotărât ca legea amnistiei să mai rămână la sertar până se instalează noua comisie, astfel încât legea să fie promovată în vremuri mai bune”.

„În Delegația Permanentă a PNL se va decide exact ce e de făcut în acest moment în care asistăm la o dublă atitudine a premierului Victor Ponta: pe de o parte, face apeluri false, pe de altă parte însă, poate împinge PNL de la guvernare prin toate gesturile pe care le face”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal se va reuni în ședință pentru a decide dacă ies de la guvernare sau rămân alături de PSD.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.