Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Marile descoperiri ale secolului XX – Anul 1922

Publicat: miercuri, 22 ianuarie 2014

Savanții explorează oceanul

Germania este pe cale să folosească o invenție relativ nouă, pentru a realiza prima cercetare completă a structurii fizice și a circulației apei în Oceanul Atlantic. Asdic, care a fost realizat pentru detectarea icebergurilor și a submarinelor, este un mecanism care emite unde sonore în apă. Acestea lovesc obiectele scufundate, fiind reflectate înapoi sub forma unor ecouri ce sunt captate de un aparat de recepție asemenea microfonului.

Un mormânt plin de „lucruri minuntate”

La 22 noiembrie, arheologul britanic Howard Carter a descoperit în Valea Regilor, lângă Luxor,Egipt, mormântul regelui-copil egiptean Tutankhamon. Mormântul nu mai fusese tulburat de la moartea faraonului în 1323 î.Hr. O uluitoare colecție de peste 5.000 de obiecte prețioase a fost înmormântată cu tânărul faraon, al cărui corp îmbălsămat a fost înconjurat de un sistem complex de sarcofage pline de bijuterii. Carter a găsit mormântul după descoperirea unei scări înfundate. După ce a săpat o gaură în intrarea ferecată, el a rămas mut de uimire la vederea bogățiilor ascunse. Întrebat de patronul său, Lord Carnarvon dacă vede ceva, se pare că el ar fi zis:”Da, lucruri minunate”.

Un cuplu de stele

John Plaskett, un astronom canadian, a descoperit un remarcabil sistem de două stele (două stele orbitând una în jurul celeilalte) aflat la mii de ani lumină de Pământ. Stelele duble sunt obișnuite în galaxia Calea Lactee, dar ceea ce singularizează cuplul lui Plaskett este dimensiunea lor impresionantă-ambele stele sunt mai masive decât oricare altă stea observată anterior. Plaskett a descoperit că cele două stele luminoase, albastre, sunt fiecare de aproximativ 90 de ori mai mari decât soarele. Cu toate acestea, stelele sunt aproape invizibile cu ochiul liber. Chiar și cu un telescop bun, ele apar ca un simplu punct luminos. El a reușit să-și realizeze că acolo erau două stele, prin analiza emisiilor de lumină.

scrieliber.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22335

Publicat de la data ian. 22 2014. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 septembrie 2019, 7:56
 

N
Predominant înnourat
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 58%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:52
Apus: 19:31
Prognoza 14 septembrie 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
29°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
14°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.667 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme