Marmota Phil prognozează încă şase săptămâni de iarnă

Marmota Phil din Punxsutawney, o localitate din statul american Pennsylvania, şi-a văzut umbra vineri dimineaţă şi a prezis încă şase săptămâni de iarnă, informează DPA.

Îngrijitorii marmotei Phil au anunţat vestea la răsăritul soarelui în Punxsutawney, o localitate cu o populaţie de 5.500 de locuitori. Mii de spectatori au asistat la momentul în care marmota a fost scoasă din vizuina ei din Gobblers Knob, înfruntând temperaturile scăzute din timpul dimineţii.

Potrivit tradiţiei, dacă marmota îşi vede umbra în dimineaţa zilei de 2 februarie, ea se întoarce în vizuină şi iarna va continua pentru încă şase săptămâni.

Dacă Phil nu îşi vede umbra, legenda spune că primăvara va sosi mai devreme în acel an în Statele Unite.

În pofida unor inadvertenţe ale marmotei în ceea ce priveşte prezicerea vremii, Serviciul de meteorologie american este de părere că Phil nu deţine „abilităţi predictive”.

Cu toate acestea, locuitorii din Punxsutawney organizează acest eveniment-festival în fiecare an, în data de 2 februarie.

Tradiţia a stat la baza intrigii prezentate în filmul „Groundhog Day (Ziua cârtiţei), o comedie cu Bill Murray şi Andie MacDowell, lansată pe marile ecrane în 1993.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.