Marriott s-a asociat cu IKEA: Vor construi hoteluri low-cost, sub brandul Moxy

Lanţul hotelier american Marriott se asociază cu Inter Hospitality, o filială hoteliera a producatorului gigant suedez de mobila, IKEA, în vederea lansarii unei noi francize economice hoteliere în Europa, sub numele Moxy Hotels.

  În următorii cinci ani, o subsidiară a Inter IKEA va investi 500 de milioane de dolari în realizarea a 50 de hoteluri în Europa, cu o capacitate între 150 şi 300 de camere.

Pentru a ţine costurile de construcţie la un nivel cât mai mic, se va folosi o tehnică inovatoare de construcţie, respectiv camerele vor fi prefabricate şi asambalate la fel ca mobila de la IKEA. Construcţia primelor hoteluri va începe chiar din acest an, după ce IKEA a studiat piaţa şi a decis să dezvolte aceste unităţi pentru bugete reduse în apropierea aeroporturilor, a staţiilor de tren şi metrou şi a parcurilor de birouri. Prima unitatea hotelieră va fi deschisă la Milano într-un an.

 Compania Nordic Hospitality ar putea opera aceste hoteluri, aceasta fiind şi firma care a proiectat camerele la Amsterdam dar şi în alte oraşe. Preţul pe cameră se va ridica la circa 60 de euro. Marriott este francizorul şi va contribui la acest proiect cu baza de date pentru clienţi şi rezervări. De asemenea, va deţine brandul.

Stabilitatea segmentului de hoteluri low-cost (ce targetează persoane cu bugete reduse) i-a determinat pe cei din conducerea Inter IKEA să investească în  hoteluri. Pieţele principale vizate sunt Marea Britanie şi Germania dar şi Italia, Austria şi Olanda.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.