Mașina timpului câștigat (Won Time Machine) by Remus CERNAT (26)

EXCLUSIVITATE

Această lucrare are două părți: partea de jos și partea de sus.

Partea de jos (cu picioarele pe pământ!) este, de fapt, o mașină a timpului! A timpului câștigat! O mașină de scris, un sfeșnic, o trompetă, un trandafir, o cruce, un cățui cu cărbune și tămâie, toate pe un postament de ceas Salvador Dali înainte să se scurgă!

Aprinzi o lumânare parfumată, cânți un pic la trompetă, deci ai un hobby de artist, miroși un trandafir pe care îl vei dărui sau pe care l-ai primit, deci ești îndrăgostit, iei Crucea în mână spui o rugăciune, aprinzi cărbunele, pui tămâia deasupra, faci un miros propice Pogorârii Sfântului Duh la tine în cameră, și începi să scrii! Mașina de scris este o mașină a timpului!

 

Când scrii te poți transborda în orice timp, spațiu, oricând, oriunde, oricum! Este un timp câștigat, căci vei așterne niște gânduri frumoase, ziditoare, cu o morală sănătoasă!

După ce vor lectura aceste rânduri oamenii vor fi mai fericiți, mai plini de viață, mai optimiști, mai cutezători, mai imaginative, dar totuși cu picioarele pe pământ căci vor face diferența dintre ficțiune și realitate!

 

Partea de sus nu există! Mașina timpului la propriu nu există! Deși fizic am încropit eu acolo o mașinărie destul de sofisticată, deși m-am inspirat din niște poze de-ale lui Nicola Tesla (care, de fapt, era român din Banatul Sârbesc, Nicolae Teslea, din familie de teslari, Drăghici la origine), deși sunt un mare consumator de literatură science-fiction merg totuși la Sfânta Liturghie!

 

Unde am învățat că nu există reîncarnare, universuri paralele, extratereștri, nici Big-Bang, nici oameni- maimuță, nici heliocentrism, nici miliardele de minciuni de tip NASA… Partea de sus e mașina timpului pierdut! ca și CERN …

 

 

Nu ai cum să te joci de-a Dumnezeu, să vrei să descoperi tu, om pământean, râmă târâtoare neputincioasă și păcătoasă, particula cu care Creatorul a făcut omul și pământul și să rămâi în viață! Le explodează soba în față în fiecare an, dar nu se învață minte!

A mai vrut unul să fie ca Dumnezeu și acum și-a luat o garsonieră la subsol în măruntaiele pământului! Îl chema Lucifer, era cel mai frumos, mai puternic și mai înțelept dintre arhangheli, era Înaintestătătorul Puterilor Cerești (loc preluat acum de Arhanghelul Mihail)… acum îl cheamă satan, e rău, mândru, răzbunător și extrem de viclean! Vrea să-I demonstreze Lui Dumnezeu că Omul, Creația Lui, e o cauză pierdută, nu merită osteneala…

Eu și cititorii mei DIN CONTRĂ!

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

 

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.