Maşinuţa electrică ZOE, testată de premierii Ponta şi Ayrault

Premierul Victor Ponta şi omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, au testat vineri la Centrul tehnic Titu o maşină electrică Renault ZOE. Cei doi  au testat automobilul după ce au vizitat centrul tehnic Renault de la Titu.

Întrebat cum s-a simţit  în postura de copilot al premierului francez, Ponta a spus că se simte foarte bine cu „piloţii în care am încredere”.

Premierul Ponta nu a omis să aprecieze calitatea maşinilor produse de Renault, menţionând, în special, rezistenţa automobilului Logan, cu care, la un moment dat, s-a răsturnat, dar care a rezistat însă impactului.

Automobilului electric de oraş, Renault ZOE, este disponibil în Franţa din luna martie.

Vânzările Dacia au crescut cu 16,5% în primul semestru al acestui an

Pe de altă parte, vânzările Dacia au crescut cu 16,5% în primul semestru faţă de perioada similară a anului trecut, la circa 211.400 unităţi, cu evoluţii pozitive în toate regiunile, datorită succesului Duster, dinamicii mai bune a modelelor Lodgy şi Dokker şi noilor variante Logan şi Sandero, a anunţat Renault.

 Astfel, marca Dacia a reprezentat în primele şase luni ale anului 16,2% din vânzările Renault, potrivit unui comunicat publicat vineri de grupul francez.

 Vânzările de autoturisme Dacia au crescut în perioada analizată cu 16,2%, la 200.100 unităţi, în timp ce livrările de vehicule comerciale uşoare au avansat cu 21%, la 11.300 modele.

 În ceea ce priveşte modelele Dacia, vânzările noii variante a Sandero au crecut pe toate pieţele, printre care Belgia (99%), Spania (61%), Turcia (35%), Franţa (32%) şi Italia (32%), se spune în comunicat.

 Totodată, modelul Duster a înregistrat la nivelul grupului, fiind comercializat sub mărcile Renault şi Dacia, vânzări de 188.868 unităţi, în urcare cu 50%, cu un succes semnificativ în India, unde Renault a devenit cea mai mare marcă europeană.

Vânzările grupului Renault la nivel global au scăzut în perioada analizată cu 1,9%, la 1,302 milioane autovehicule. Pe segmentul autoturismelor, grupul a înregistrat vânzări de circa 1,14 milioane unităţi, în stagnare faţă de prima jumătate a anului trecut. În trimestrul al doilea, grupul a consemnat o creştere cu 0,7% a vânzărilor la nivel global, precizează Renault.

 Scăderea din primul semestru a fost cauzată în principal de situaţia dificilă din Europa, unde piaţa auto este în declin putenic, iar vânzările au ajuns aproape de minimul ultimilor 20 de ani.

 Astfel, vânzările Renault pe plan internaţional au crescut cu 4,3%, la un nivel record, faţă de o scădere de 7,3% înregistrată în Europa, se arată în comunicat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.