Măsuri de control vamal asupra bagajelor la frontieră, de la 1 decembrie 2013

Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aplicarea de instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, a fost suspendat temporar şi va reintra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2013.

În vederea operaţionalizării măsurilor prevăzute de Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aplicarea de instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, A.N.A.F. a dispus suspendarea temporară a Ordinului pentru asigurarea unui nivel crescut de siguranţă şi confort a cetăţenilor care introduc, în bagajele personale, anumite categorii de bunuri care nu fac obiectul unor scutiri sau restricţii.
În acest sens, Direcţia Generală a Vămilor va asigura adaptarea capacităţii administrative la specificul fiecărui birou vamal, pe tipologii de călători şi bunuri.
Precizăm că Ordinul va reintra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2013, fiind o măsură cu caracter admnistrativ destinată atât prevenirii şi combaterii evaziunii vamale şi fiscale pentru o serie de bunuri cu risc fiscal ridicat cât şi protejării sănătăţii consumatorilor, în cazul mărfurilor alimentare.
Menţionăm că Ordinul nu afectează libera circulaţie a persoanelor care intră pe teritoriul României.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.