Măsuri luate de Primăria Sectorului 6 pentru combaterea efectelor viscolului şi a ninsorii

Încă de la primele ore ale dimineţii de astăzi, Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a dispus o serie de măsuri privind combaterea efectelor fenomenelor meteorologice extreme din data de 29 ianuarie 2014, în urma instituirii codului portocaliu de viscol şi ninsori care vizează Capitala.
Prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, se acţionează cu prioritate pentru:
– siguranţa populaţiei;
– prevenirea apariţiei unor factori de risc care pot afecta starea de normalitate a vieţii social-economice;
– preluarea tuturor persoanelor fără adăpost şi transportul acestora la centrele sociale din aria de competenţă;
– luarea măsurilor asiguratorii în cazul producerii diverselor accidente;
– monitorizarea stării drumurilor;
– luarea măsurilor care se impun împreună cu operatorul autorizat în vederea deszăpezirii arterelor de circulaţie;
– acordarea de sprijin utilajelor de deszăpezire ale SC URBAN SA şi ADPDU Sector 6;
– însoţirea utilajelor deszăpezire în vederea dirijării circulaţiei;
– fluidizarea traficului rutier.

Echipajele de intervenţie ale Poliţiei Locale Sector 6 sunt în permanentă stare de alertă pentru a interveni în eventualele situaţii care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor sau pot tulbura ordinea şi liniştea publică.

Pentru situaţiile de urgenţă, cetăţenii pot apela 24/24 de ore Centrul de urgenţă al Sectorului 6 – dispecerat Poliţia Locală Sector 6, la numerele de telefon 021/413.16.20 sau 021/9546.

Simultan cu intervenţiile pentru deszăpezire, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 continuă seria activităţilor curente pentru menţinerea ordinii publice şi a sigurantei cetaţenilor.

În ultimele zile, au fost desfăşurate acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, prin depistarea persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică. Totodată, au fost identificate grupurile de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor.

Poliţiştii au legitimat 251 de persoane, au identificat 88 de persoane fără adăpost şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3300 lei.

Şi în pieţele agroalimentare din Sectorul 6 au fost efectuate controale în vederea îndepărtării falşilor producători agricoli şi pentru respectarea normelor de curăţenie.
Au fost legitimate 281 de persoane, aplicate 75 sancţiuni contravenţionale şi confiscate bunuri (fructe şi legume) comercializate ilegal, în valoare de 1913 de lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.