Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

MediaSind condamnă concedierea lui Adrian Moise, reprezentant al salariaţilor din Radioul Public

Publicat: vineri, 19 aprilie 2013
Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind a fost informat că s-a emis Decizia nr.259/17.04.2013 a Preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu de a desface contractul individual de muncă al reprezentantului salariaţilor din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi preşedinte al Sindicatului Unit al Salariaţilor-Radio Romania, Adrian Valentin Moise. Decizia a fost luată în urma unui simulacru de cercetare disciplinară ce a durat peste şase ore şi în care membrii comisiei au cerut liderului sindical să demonstreze că este nevinovat pentru nişte fapte pe care acesta nu le-a săvârşit.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a condamnat practicile securiste ale conducerii SRR, considerand că  vicepreşedintele organizaţiei, Adrian Moise, a fost sancţionat deoarece  a protestat împotriva diminuării nelegale a veniturilor angajaţilor SRR (prinîncălcarea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media), că Sindicatul SUS-RadioRomania  a  sesizat  Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea preşedintelui – director general al SRR în deţinerea unor funcţii, precum şi pentru că a condamnat în mod public faptul că la conducerea SRR a fost numit Ovidiu Miculescu, o persoană care a semnat în anul 1987 un angajament cu fosta Securitate, pentru a-i urmări pe jurnalişti.
De asemenea, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, prin preşedintele Arne Konig a transmis în data de 17 aprilie a.c. Parlamentului României, Comisiilor de Cultură, arte şi mijloace de informare în masă şi Comisiilor pentru cercetarea abuzurilor, o scrisoare prin care susţine cererea FRJ MediaSind de a se ancheta conducerea SRR pentru abuzurile semnalate.
Având în vedere aceste fapte, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind va susţine orice acţiune în fata instanţelor de judecată civile şi penale împotriva abuzurilor conducerii SRR. De  asemenea, FRJ MediaSind face un apel către salariaţii din  SRR să anunţe orice presiune făcută de persoane din conducere asupra membrilor de sindicat, în vederea depunerii de plângeri penale împotriva administraţiei Miculescu. Nu în ultimul rând, FRJ MediaSind solicită Parlamentului şi celorlalte instituţii abilitate să cerceteze în regim de urgenţă faptele sesizate de organizaţiile interne şi internaţionale din mass-media faţă de sitiuaţia din Radioul Public, instituţie plătită din banii cetăţenilor.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind   

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5006

Publicat de la data apr. 19 2013. Categorii MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 august 2019, 22:31
 

NNE
Senin
25°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 11 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:30
Apus: 20:05
Prognoza 26 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.690 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team