Meditaţia, modul prin care îţi întâlneşti E-ul interior!

Meditaţia nu poate fi practicată de oricine, dar oricine poate încerca să mediteze. Prin meditaţie se înţelege cunoaşterea sinelui, mai exact întâlnirea cu E-ul tău interior prin puterea gândurilor şi axarea gândurilor într-un anumit punct fără a fi furat însă de ele.  Prin meditaţie oamenii îşi pot echilibra mintea cu privire la un anumit subiect sau îşi pot răspunde la întrebările care îi macină. Prin meditaţie oamenii îşi pot deschide mintea spre spiritualitate şi îşi pot vindeca mintea dar şi durerile apăsătoare din viaţă. Meditaţia provine din filologia ZEN, fiind o ramură a Taoismului, o stare a mentalului în care eşti golit de absolut orice gând apăsător, mintea goală sau liniştită, fiind ideală pentru cei care doresc să se cunoască pe sine.

Aceasta este o formă prin care omul se poate întâlni cu natură şi prin care poate obţine armonie. De asemenea,  este o stare prin care se poate curăţa mental de absolut orice acţiune a unor factori perturbatori din viaţa de zi cu zi, dar şi împlinirea cu absolutul.  Astfel, oamenii îşi pot deschide inima către iubirea adevărată şi profundă, care nu reprezintă posesie, ci libertate, creând legături cu adevărul şi Universul şi aprofundând până la cunoaşterea conştientului, subconştientului şi inconştientului.

Pentru a putea începe să meditezi trebuie să ţii cont de câteva regului, care sunt de bază:

În primul rând alegerea locului este importantă, de preferat ar fi în natură, în iarbă, ascultând sunetul păsărilor, sunetul apei curgând , dar de cele mai multe ori meditaţia este începută acolo unde energia pozitivă este simţită. Locul trebuie să fie curat şi liniştit, iar respiraţia adâncă pentru că încetineşte ritmul cardiac. Ţinuta trebuie să fie lejeră pentru a nu te incomoda atunci când îţi alegi o poziţie, de regulă aceasta trebuie să fie cu spatele cât mai drept în poziţia de lotus. Dar poţi sta şi  întins,  în general poziţia trebuie să fie una de relaxare. De fiecare dată când vrei să meditezi vei avea un scop, vei răspunde la unele întrebări care te macină. Începe întotdeauna meditaţia spunând tare de cel puţin trei ori ,,shivoham” , iar apoi continuă să o spui încet, dar în gând. Practică meditaţia, dimineaţa devreme, sau noaptea târziu, o poţi face chiar şi atunci când ai cel mai mult nevoie, când te afli pe un munte şi simţi energia din jur, când simţi că nu mai eşti implinit, când eşti frustrat de ceva anume, când eşti singur.  Odată implinite toate regulile eşti gata să meditezi, dar nu uita să mulţumeşti şi să fii recunoscător la sfârşit.

Acest mod este unic, de mii de ani practicat de călugării tibetani , budişti, indieni sau yoghini. Prin meditaţie înveţi să ai control asupra minţii tale, să te autocunoşti, să înveţi să fii calm, să iubeşti şi mai ales să scapi de gândurile negative.

Sursa foto:
www.paginibrasovene.ro

Mădălina Isar

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.