Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sugestia în rol Persuasiv

Publicat: vineri, 30 august 2013

De câte ori nu ne-am întrebat cum reuşeste o persoană să obţină ceea ce îşi propune doar graţie folosirii cuvintelor?  Nu mare ne poate fi mirare să ştim că există oameni care deţin arta cuvintelor şi mai ales că o şi aplică nu doar într-un mediu familiar cât şi la locul de muncă.

Un rol al sugestiei?

Consilierul psihologic, Angela Cojocaru ne informează că sugestia reprezintă ,,o influenţă exercitată asupra vointei cuiva. Reuşita sugestiei depinde, se pare, de dinamica unei anumite forţe, care se găseşte atât în acel care sugestionează, cât şi în cel care este sugestionat. Astfel, sugestia poate fi definita atât ca o acţiune persuasivă, respectiv foarte perseverentă şi insistentă, prin care un individ îi impune altuia o idee, o credinţă sau o tendinţă, cât şi ca fenomen de supunere faţă de o idee.”

Putem vorbi de sugestie ca fiind o activitate persuasivă deoarece ne expunem ideile printr-un sfat sau prin argumente, astfel această activitate nu poate presupune influenţa, ci mai degrabă expunerea ideilor. Puterea convingerii constă în arta cuvintelor prin persuasiune care exprimă modul prin care o persoană îşi va expune o anumită părere asupra unei persoane ţintă prin argumente, clare, concise. În acest mod, persoana ţintă va şti întotdeauna de expunerea ideilor şi de dorinţa de persuasiune pe care o are respectivul, într-un anumit moment dat.

Dar ce putem spune de rolul pe care îl joacă sugestia într-un anumit context, de regulă familiar?

Oricine, în orice moment îţi poate sugera ceva, fie că este vorba despre cum să asortezi o bluză sau în probleme de natură persoanală, poţi fi ajutat să iei o anumită decizie. Această decizie poate să îţi fie pe plac sau nu, dar contează extraordinar de mult să ai un sprijin chiar şi numai sugestiv. Orice gând rulat în minte, care poate fi pozitiv, sau  sugerat reprezintă un pas uriaş spre realizarea unor dorinţe. Putem lua ca şi exemplu proverbul ,,norocul ţi-l faci cu mâna ta”. Da aşa este!

De altfel, în acest moment vă sugerez numai gânduri bune, paşnice şi armonioase, pentru că de aici este începutul unei vieţi minunate. Puterea gândurilor noastre poate face ,,minuni”.

Mădălina Isar

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12986

Publicat de la data aug. 30 2013. Categorii PSIHOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 21:51
 

NNE
Senin
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 26°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:28
Apus: 20:09
Prognoza 24 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.481 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team