Sugestia în rol Persuasiv

De câte ori nu ne-am întrebat cum reuşeste o persoană să obţină ceea ce îşi propune doar graţie folosirii cuvintelor?  Nu mare ne poate fi mirare să ştim că există oameni care deţin arta cuvintelor şi mai ales că o şi aplică nu doar într-un mediu familiar cât şi la locul de muncă.

Un rol al sugestiei?

Consilierul psihologic, Angela Cojocaru ne informează că sugestia reprezintă ,,o influenţă exercitată asupra vointei cuiva. Reuşita sugestiei depinde, se pare, de dinamica unei anumite forţe, care se găseşte atât în acel care sugestionează, cât şi în cel care este sugestionat. Astfel, sugestia poate fi definita atât ca o acţiune persuasivă, respectiv foarte perseverentă şi insistentă, prin care un individ îi impune altuia o idee, o credinţă sau o tendinţă, cât şi ca fenomen de supunere faţă de o idee.”

Putem vorbi de sugestie ca fiind o activitate persuasivă deoarece ne expunem ideile printr-un sfat sau prin argumente, astfel această activitate nu poate presupune influenţa, ci mai degrabă expunerea ideilor. Puterea convingerii constă în arta cuvintelor prin persuasiune care exprimă modul prin care o persoană îşi va expune o anumită părere asupra unei persoane ţintă prin argumente, clare, concise. În acest mod, persoana ţintă va şti întotdeauna de expunerea ideilor şi de dorinţa de persuasiune pe care o are respectivul, într-un anumit moment dat.

Dar ce putem spune de rolul pe care îl joacă sugestia într-un anumit context, de regulă familiar?

Oricine, în orice moment îţi poate sugera ceva, fie că este vorba despre cum să asortezi o bluză sau în probleme de natură persoanală, poţi fi ajutat să iei o anumită decizie. Această decizie poate să îţi fie pe plac sau nu, dar contează extraordinar de mult să ai un sprijin chiar şi numai sugestiv. Orice gând rulat în minte, care poate fi pozitiv, sau  sugerat reprezintă un pas uriaş spre realizarea unor dorinţe. Putem lua ca şi exemplu proverbul ,,norocul ţi-l faci cu mâna ta”. Da aşa este!

De altfel, în acest moment vă sugerez numai gânduri bune, paşnice şi armonioase, pentru că de aici este începutul unei vieţi minunate. Puterea gândurilor noastre poate face ,,minuni”.

Mădălina Isar

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.