Membri UZPR, la Mânăstirea Ana din Orșova, în semn de omagiu adus jurnalistului Pamfil Șeicaru

Jurnaliști, membri ai UZPR din mai multe localități din țară se vor afla joi, 20 august 2020, la Orșova, la Mânăstirea Ana, ctitorită de marele jurnalist din perioada interbelică Pamfil Șeicaru, care în anul 1919, la 11 ianuarie a fost inițiatorul și fondatorul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

 

A fost un luptător pentru drepturile românilor, a militat pentru adevăr și dreptate și a lăsat în urma lui ideea conform căreia ”Gazetarului nu-i este permis să asiste spectator indiferent la zbuciumul de fiecare zi al vieţii sociale, să înregistreze pasiv variatele aspecte: el trebuie să trăiască cu intensitate, să participe impetuos la toate întâmplările din care se ţese pânza misterioasă a istoriei. Unicul lui judecător, fără drept de apel, este cititorul”.

A rămas un reper pentru multe generații de jurnaliști, traversând drumuri sinuoase, dureroase, cum numai o viața intensă, vibrantă, le aduce.

La mormântul său, aflat la Mânăstirea Ana din Orșova, membrii UZPR aduc omagiu și venerația lor, în veșnică amintire.

Evenimentul, inițiat de câțiva inimoși membri ai Filialei UZPR din Caraș-Severin, având susținerea personalului monahal de la lăcașul de cult din Orșova, va începe la ora 11,00 respectând toate restricțiile impuse de starea de urgență.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.