Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Mesaj U.Z.P.R. – Nu lăsați țara nepăzită!

Publicat: miercuri, 21 august 2019
Urmărind cu atenție și îngrijorare evoluția cazului „Gheorghe Dincă” de la Caracal – caz devenit exponențial pentru atitudinea deplorabilă a instituțiilor statului față de cetățenii săi – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România reiterează punctul de vedere exprimat deja, în urmă cu câteva săptămâni, la care adaugă câteva observații noi.

Amploarea cazului, cu toată încărcătura sa tragică și emoțională, a scos în evidență forța civică pe care o poate avea presa, atunci când vrea. A fost/este una din puținele situații în care mass-media, aproape la unison, a reacționat unitar, făcând dezvăluiri – sau forțând dezvăluiri – inimaginabile privind existența unor grave complicități infracționale la nivel de instituții.

Dezvăluiri care vor duce (sperăm!) la schimbări majore în cadrul MAI, Justiției, Procuraturii, DIICOT, dar chiar și mai sus, la nivel guvernamental și parlamentar. Presa din România s-a substituit – benefic și necesar, de data aceasta – instituțiilor amintite, trezind, în conștiința publică, o reactivitate care nu mai părea posibilă.Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România salută atitudinea unitară de responsabilitate civică a presei – unitatea întru dreptate fiind în esență menirea fundamentală, rațiunea de a fi, a UZPR – și-i felicită pe jurnaliștii dedicați cazului, pentru consecvența și performanța de a scoate la iveală implicații și complicități inadmisibile ale unor reprezentanți ai instituțiilor amintite, dar și pentru reușita mobilizării, în această direcție, a unor persoane și personalități publice. Aceasta este, într-adevăr, dubla menire a ziaristului român: câine de pază al democrației și sanitar al vieții publice.Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România atrage în același timp atenția, tuturor jurnaliștilor din România, să nu se lase absorbiți total de un singur caz – exponențial, cum am spus, pentru dezastrul infracțional al instituțiilor – pentru că în spatele unui asemenea caz se pot petrece ticăloșii mult mai mari.

Anul trecut, de exemplu, pe 10 august, în timp ce oamenii protestau – legitim – în fața guvernului, pentru mascarada juridică ce avea să ducă la eliberarea infractorilor din penitenciare, Parlamentul aproba aproape în unanimitate – și președintele țării promulga, pe repede-înainte – , ticăloasa „Lege Vexler” care consacra definitiv, în fața Europei și a lumii, imaginea românilor de popor antisemit care trebuie încorsetat prin legi specifice. Iar acum, când toată opinia publică și toată presa sunt concentrate pe cazul Gheorghe Dincă, prefecturile județene, la dispoziția guvernului, cer tuturor primăriilor din țară listele cu terenurile disponibile care au mai rămas nevândute. Nu e cazul să intrăm în amănunte, știm care e scopul.

De aceea, mesajul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, acum și întotdeauna, este următorul: Nu puneți toate ouăle în același coș! Nu duceți toate „trupele” în aceeași bătălie, căci poate fi o ambuscadă! Nu lăsați țara nepăzită!

Jurnaliștii români de pretutindeni sunt, în acest moment, singurii ei grăniceri.

Departamentul de Comunicare al UZPR

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=111219

Publicat de la data aug. 21 2019. Categorii MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 februarie 2020, 19:21
 

N
Senin
10°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:03
Apus: 17:56
Prognoza 25 februarie 2020
Zi
 

SV
Înnourat
14°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NV
Nori intermitenti
4°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-02-2020 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:45 si 16:00 In zona : Județul Arad;Județul Bihor;Județul Timiş; Se vor semnala : intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local 55...70 km/h
 • Avertizare meteorologica
  COD : ROSU Ziua/luna/anul : 24-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 24 februarie, ora 11:00 - 24 februarie, ora 18:00 Zonele afectate : conform textelor și harții Fenomene : conform textelor Mesaj : ACTUALIZAREMESAJ 1AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBENInterval de valabilitate: 24 februarie, ora 11:00 - 24 februarie, ora 18:00 […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 24 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 23:00 Zonele afectate : conform hărții Fenomene : intensificări ale vântului Mesaj : MESAJ 2ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBENInterval de valabilitate: 24 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 23:00Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

 • 266.915 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team