Mesajul președintelui Traian Băsescu de Anul Nou: Mulțumesc românilor

Mesajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu prilejul Anului Nou

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis marți, 31 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Anului Nou.

Vă prezentăm acest mesaj:

„Dragi români,

Întâmpinăm un An Nou, un prilej de bucurie și, totodată, de reflecție la perioada pe care am traversat-o împreună. A fost un an marcat de provocări politice, de tensiuni sociale, de dificultăți economice. Vreau să vă mulțumesc, în primul rând, pentru felul în care ați știut să rămâneți, chiar și în momentele grele, o comunitate. Aceasta dovedește că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment. Am încrederea că, pe această identitate puternică a românilor, vom putea clădi, în continuare, un proiect de țară în care modernizarea și dezvoltarea economică să fie priorități care să fundamenteze acțiunile noastre politice.

Vreau să transmit tuturor cetățenilor români urările mele sincere de sănătate, fericire și împliniri. De asemenea, doresc să îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova pentru pasul important pe care l-au făcut pe calea integrării europene. Atât România cât și Republica Moldova aparțin spațiului european prin limba, cultura și istoria care ne unesc, dar și prin valorile și aspirațiile pe care le împărtășim.

La cumpăna dintre ani, gândurile mele, recunoștința se îndreaptă și către românii care trăiesc și muncesc în afara frontierelor, dar și către militarii aflați la datorie în teatrele de operații.

Sper că vom întâmpina Noul An motivați de obiectivele pe care ni le propunem și de consolidarea statutului țării noastre în interiorul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice.

La mulți ani, români!”.

Ulterior, șeful statului și-a nuanțat declarația cu privire la vecinii României de la est afirmând că îşi doreşte ca anul 2014 să fie ”anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc”.

”Anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român. (…)Mi-aş dori ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii să gândească la relaţia noastră viitoare cu Moldova”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Despre activitatea Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu a  mărturisit că îşi doreşte ca 2014 să fie anul în care să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă.
”Aş dori să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă. (…) Mi-aş mai dori să fie un an în care să facem un efort la nivel politic, să ne redobândim credibilitatea din 2010. Loviturile date justiţiei, statului de drept în ultimii doi ani, de actuala majoritate au diminuat mult din încrederea partenerilor în România. Mi-aş dori ca în 2014 aceşti oameni să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru România, şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea”, a spus şeful statului.

 Despre viitorul președinte

Preşedintele Traian Băsescu a mai arătat că îşi doreşte ca la finalul anului 2014 să îşi predea mandatul unui preşedinte care să continue ceea ce nu a reuşit el să termine.

”Mi-aş dori ca 2014 să fie cu un sfârşit de an în care să-mi predau mandatul către un preşedinte care să continue ce n-am reuşit eu să termin, procesele de modernizare a statului, adică o Constituţie revizuită şi modernizată, care să răspundă zilei de azi şi următorilor zece ani. (…) Mi-aş dori tare mult ca România să se aşeze la locul ei, acolo unde figurează ca mărime, pe locul 6-7 în Europa. Să fie a şasea, a şaptea ţară şi ca putere economică, ca performanţă”, a conchis Traian Băsescu.

Sursă foto: facebook.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.