Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Meteo: Precipitații semnificative după ziua de 2 octombrie a.c.

Publicat: miercuri, 27 septembrie 2017

Vremea se va afla într-un proces de răcire pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar valorile termice se vor apropia din ce în ce mai mult de normalul perioadei, în timp ce la capitolul precipitații se estimează o probabilitate mai mare de apariție a acestora după data de 2 octombrie, iar în restul intervalului ploile vor fi slabe și izolate, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă până pe data de 8 octombrie.

În Banat, după o ușoară încălzire în primele două zile ale intervalului, până la valori maxime în jurul a 23 de grade, normale pentru această perioadă, temperatura aerului va fi în scădere până spre sfârșitul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, maxime de 18 — 19 grade. În cea de-a doua săptămână va exista o ușoară creștere a temperaturilor diurne, dar în medie acestea se vor situa în jurul a 21 de grade. În primele nopți ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru această perioadă, vor fi, în medie, de 11 — 12 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni temperaturile nocturne vor fi în scădere, până la valori medii de 7 — 8 grade. În a doua jumătate a intervalului va exista o creștere a temperaturilor minime, iar media regională a acestora va fi de 10 — 11 grade. Trecător va ploua slab și izolat în zilele de 25 și 26 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere în intervalul 3 — 7 octombrie.

În Crișana, în primele trei zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi normale pentru această perioadă, maximele fiind, în medie, de 22 — 23 de grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 18 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile diurne vor fi în creștere ușoară, astfel că media regională a maximelor va fi de 20 — 21 de grade. Minimele nocturne, în prima jumătate a intervalului, vor fi în scădere de la valori medii de 10 — 11 grade, la medii de 6 — 7 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile din cursul nopților vor fi în creștere ușoară până la valori, în medie, de 8 — 10 grade, normale pentru această perioadă. În prima zi a intervalului vor fi condiții ca izolat să plouă slab, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie ridicată în intervalul 3 — 8 octombrie.

În Transilvania, în primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21 — 22 de grade și ale minimelor de 8 — 9 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va răci și, astfel, media valorilor diurne va fi de 15 — 16 grade, iar a celor nocturne de 2 — 3 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 18 — 19 grade și ale minimelor de 7 — 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3 — 8 octombrie.

În zona Maramureșului, în primele două zile ale intervalului, media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 8 — 9 grade, valori apropiate de normalul perioadei. Ulterior, până la sfârșitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne se va situa în jurul a 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 4 — 5 grade. În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creștere ușoară până la medii ale maximelor de 18 — 19 grade și ale minimelor, de 8 — 9 grade. Începând cu data de 3 octombrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor.

În Moldova, în primele două zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale și se vor situa în medie în jurul a 22 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 14 — 15 grade și vor caracteriza, în perioada 29 septembrie — 2 octombrie, o vreme răcoroasă spre rece. Temperaturile vor crește ușor spre o medie de 18 — 19 grade, apropiată de cea regional specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 — 12 grade, până la 4 — 5 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie de 8 grade, normală perioadei. Începând cu data de 3 octombrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor slabe și pe arii restrânse.

În Dobrogea, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale în primele două zile și vor fi, în medie, de 22 — 23 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor scădea până la medii de 16 grade și vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. După această dată, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 13 — 15 grade, până la 8 — 9 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie normală de 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor slabe și pe arii restrânse va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie și în perioada 2 — 8 octombrie.

În Muntenia, în primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale și se vor situa, în medie, în jurul a 23 — 24 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 16 — 18 grade și vor caracteriza, în perioada 28 septembrie — 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Apoi, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 21 — 22 grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 — 12 grade, până la 6 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie de 10 grade, normală pentru perioada respectivă. Pe spații mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie și după data de 2 octombrie.

În Oltenia, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale în primele trei zile și se vor situa, în medie, în jurul a 21 — 22 de grade, dar începând din data de 28 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 17 — 18 grade și vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Ulterior, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 — 12 grade, până la 6 — 7 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie normală de 10 grade. Pe spații mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie și după data de 2 octombrie.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12 — 13 grade și ale minimelor de 4 — 5 grade. Până la sfârșitul lunii septembrie, vremea se va răci treptat, iar media valorilor diurne va fi de 8 — 9 grade, în timp ce temperaturile nocturne se vor încadra între—1 și un grad Celsius. În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11 — 12 grade și ale celor nocturne, de 4 — 5 grade. În zilele de 25, 26 și 27 septembrie, pe arii restrânse, vor fi precipitații slabe. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 3 octombrie.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=85828

Publicat de la data sept. 27 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 decembrie 2019, 0:26
 

ESE
Senin
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.571 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team