METEORIŢI, PĂIANJENI ŞI MEDALII – Maria Diana POPESCU

De bună seamă se întîmplă ceva în Univers, căci pe Pămînt viaţa imită ficţiunea! Deşi scenele par din filmele lui Hitchcock, în oraşul brazilian Santo Antonio da Platina a plouat cu păianjeni uriaşi. Biologii declară că ar fi vorba de un fenomen natural. La fel de naturală să fie oare prima demisie papală după şase sute de ani de la cea canonică a papei Grigorie XII în 1415? Încă mai cheltuiesc întrebări esenţiale şi mă gîndesc cu groază la stîncile căzute din cer peste Rusia. Un meteorit de 10 tone a intrat în atmosferă cu viteza de 15-20 km/secundă şi a explodat violent la o altitudine de 30-50 km. Trei cratere uriaşe s-au format în zona Chelyabinsk, în urmă prăbuşirii fragmentelor. Conform publicaţiei „Russia Today”, suflul exploziei a spart geamurile sediului Itar-Tass din centrul oraşului, peretele unei uzine s-a prăbuşit şi 500 de oameni au fost răniţi. Tot de teama meteoriţilor, britanicii au palmat cioara lor vopsită în chip de vacă, arătînd cu degetul spre abatoarele româneşti. Scandalul cărnii de cal, tras la indigo cu cel al castraveţilor contaminaţi cu E. coli, cînd România a înregistrat pagube de milioane de euro, ar putea aduce prejudicii de imagine producătorilor români.

Pe seama noastră rîd curcile din regat, dar şi cei mai buni prieteni care controlează cultele, milităria, industria şi resursele (vorba vine „prieteni”: ei nu dau un dolar pe noi). Cum extratereştrii le-au interzis să mai facă experimente şi aventuri pe Lună, momentan trag cu praştia în meteoriţi, dar fermi pe poziţia de acaparare. Armele aduc bani buni şi-ar însemna să rămînă fără aer dacă, spre absurd, extratereştrii le-ar confisca armamentul de pe unde îl au pitit. Mitralierele, rachetele, bombele şi dronele sînt viaţa lor. Şi, uneori, de ochii lumii, Biblia!

Observaţi cîtă morală! Vorbesc de Dumnezeu cu mitraliera la brîu, popoarele lăsîndu-se înşelate că ei sînt izbăvitorii lumii, care îi scapă de dictatură şi le instaurează libertatea. După cum am observat, au instaurat-o în Europa de Est, Irak, Egipt, Libia şi urmează Siria. Aici se vor lovi de o civilizaţie de şapte mii de ani, căreia dronele lor nu-i vor face faţă. „Să vină americanii!” Iaca au venit şi la noi. La Kogălniceanu şi la Deveselu – veselie mare! Vom avea în bătătură bebeluşi cu tătici din infanteria americană, chiar dacă tataia scutului antirachetă se cam uită cu teamă spre China şi Rusia, rugîndu-se să le meargă ălora prost, că altfel… nu se ştie cum butonează telecomanda.

Apropo de Rusia, pregătit mereu pentru neprevăzut, Ţarul Putin cumpără masiv aur. Dacă declaraţia în Duma de stat cu privire la minorităţi m-a făcut să-i îndrăgesc patriotismul, iată-l şi un bun administrator al averii statului. Statisticile spun că rezerva de aur a Rusiei este de trei ori mai grea decît Statuia Libertăţii, depăşind valoric chiar şi China. Ar trebui să priceapă şi ai noştri, că n-au priceput încă, importanţa de a ne extrage şi de a ne păstra aurul românesc. După ce a făcut din Rusia cel mai mare producător mondial de petrol, acum a devenit cel mai mare cumpărător de aur. În cazul unui colaps economic, ar fi printre primele puteri ale lumii, putere măsurată în rezerva de aur. Poate vor face bine şi vor acoperi din nou moneda în acest metal preţios.

Dacă tot am trecut în revistă noutăţi din Federaţia Rusă, amintim că doctorul în istorie Florin Rotaru, directorul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, prin intermediul ambasadorului Oleg Malginov în România, a primit, de „Ziua Diplomaţiei Ruse”, medalia „Puşkin”, semnată de Vladimir Putin. Distincţia este oferită pentru merite deosebite în artă, cultură, educaţie, studii umaniste şi literatură. Printre laureaţii recenţi se numără şi omul de ştiinţă mexican Jose Luis Flores Lopez. De la medalii, trecem la „timbrul de mediu”. Românii supăraţi foc şi pară pe ordonanţa care va intra în vigoare la sfîrşitul lui martie, cer în schimb o taxă pe plumbul de la Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, ca metal greu şi poluant. Să nu ne mintă nimeni că de dragul mediului paralizează piaţa vînzărilor auto! Romburi, stele, leoparzi şi alte desene animate au plătit greu ca românii să cumpere numai maşini noi cu aceiaşi bani.

În concluzie, orice ştire are un preţ şi cum întotdeauna este cineva la post să-l manipuleze, tabloidul „The Sun” se ocupă cu păcălitul. Spre Marea Britanie nu se îndreaptă niciun batalion de români invadatori. Chiar de lucrurile ar sta astfel, românii vin să muncească, mulţumiţi cu ceea ce refuză pakistanezii, indienii şi africanii, locuri de muncă remunerate mai bine decît în ţară. Cum britanicii au invadat niţel mai multe sate din Transilvania, noi ar trebui să fim îngrijoraţi de asaltul britanic asupra locurilor istorice din România, asupra resurselor economice şi neurale. Am importat prea mulţi tîlhari mondiali, ce s-au repezit ca ulii asupra bogăţiilor patriei.

Nu uitaţi, excesul de toleranţă dăunează graniţelor şi sănătăţii naţiunii!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.