Blaga, linşat mediatic de Băsescu! – Octavian ANDRONIC

După ce s-a rugat la căpătâiul duhovnicului său, ca Ponta să reuşească să cheltuiască banii pe care i-a adus el de la UE, Băsescu şi-a aranjat rapid o invitaţie la cel mai prietenos post de televiziune pentru a efectua un autentic linşaj mediatic.

Pentru că în nici un alt fel nu poate fi interpretată diatriba lansată la adresa actualului preşedinte al PDL şi fost colaborator al său. După ce a făcut “ciocul mic” după alegeri, refuzând chiar să mai vorbească la telefon cu liderii partidului, pare să se fi dezmeticit dintr-o dată, dându-şi seama că dacă nu intervine, soarta partidului pe care el l-a preluat de la un procent de 4% ducându-l pe cele mai înalte culmi ale guvernării este în pericol. Iar pericolul vine de la cel care s-a instalat – fără acceptul său explicit – în fruntea sa: Blaga!

Timp de aproape două ore preşedintele a glosat, miercuri, pe tema sa favorită: slăbiciunea “conducerii”, incapacitatea sa de a face opoziţie adevărată. Cel mai grav lucru pe care îl reproşează Băsescu “conducerii” este “opoziţia constructivă” pe care o face aceasta, în loc să sară la gâtul puterii cu orice prilej, cum făcea el când era primar la Capitală. Această conducere se face vinovată de a fi marginalizat adevăratele “valori” ale partidului, foştii miniştri, care s-au acoperit de glorie de-a lungul guvernării şi care se văd acum trecuţi pe linie moartă. Aproape la fel ca şi “reformiştii” care nu mai au nici un cuvânt de spus. Ce să mai vorbim despre “aliaţii” aduşi cu mari sacrificii de el însuşi în ARD, ca să întărească capacitatea de răspuns a PDL-ului în faţa “tăvălugului” USL-ist: Ungureanu, Neamţu şi băiatul ăla de la Cluj pe care a uitat cum îl cheamă, deşi a fost alături de el la greu. Dar, cel mai tare l-a iritat pe preşedinte afirmaţia “conducerii” că cel mai mare deserviciu în alegeri l-au făcut ieşirile la rampă ale preşedintelui de dinaintea scrutinului! Aşa ceva nu se poate ierta şi probabil că în asta stă înverşunarea cu care încearcă acum să-l scoată pe Blaga din cursa pentru preşedinţia partidului, ridicându-i toate mingile posibile “talentatei” Elena Udrea, care ar trebui doar să renunţe la tocuri şi la poşetele scumpe pentru a-şi ocupa locul pe care-l merită în ierarhia pedelistă.

Nu este prima dată când Băsescu procedează în acest fel faţă de Blaga. A intervenit direct şi brutal în precedentele alegeri când l-a impus pe Boc aproape cu forţa. Atunci mai era încă pe căi mari, chiar dacă deasupra capului său stătea suspendată sabia lui Damocles, şi putea încă să mai manipuleze partidul. De data asta rolul său s-a redus până la o dimensiune simbolică, iar cei care s-au săturat de dictatura sa simt că e momentul să se aşeze în spatele lui Blaga şi să-l susţină în confruntarea cu partida prezidenţială din partid. “Linşajul mediatic” de joi seară poate fi cea mai neaşteptată şi mai utilă mână de ajutor pentru Buldog.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.