MFE impune transparenţa şi pe segmentul plăţilor făcute către beneficiarii POS DRU

Beneficiarii de finanţări acordate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) pot vedea în ce etapă de procesare se află cererile de rambursare depuse la Organismele Intermediare şi pot afla valoarea sumelor care au fost achitate de Autoritatea de Management POS DRU. Începând cu această săptămână informaţiile menţionate trebuie publicate pe paginile web ale instituţiilor menţionate.

„Transparenţa este necesară pentru a rezolva problemele din sistem şi pentru ca beneficiarii să fie trataţi corect. Militez pentru un grad cât mai mare de transparenţă pentru a obliga sistemul să nu mai împiedice buna derulare a proiectelor finanţate din bani europeni.  Cererile de rambursare trebuie procesate şi achitate în ordinea în care au fost depuse şi nu în funcţie de alte criterii discreţionare stabilite de funcţionarii publici, iar acum vom vedea cu toţii câte zile durează verificarea fiecărei facturi şi cât de repede şi ordinea în care beneficiarii îşi încasează banii”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Publicarea informaţiilor despre stadiul verificării a fost solicitată de Ministerul Fondurilor Europene şi este reglementată de Instrucţiunea 67 emisă de Autoritatea de Management POS DRU. Organismele Intermediare POS DRU sunt obligate să publice pe paginile web proprii informaţii despre cererile de rambursare primite de la beneficiari. Informaţiile referitoare la sumele achitate către beneficiari sunt disponibile pe pagina web a Autorităţii de Management POS DRU. Ambele tipuri de informaţii vor fi actualizate de două ori pe săptămână.

Pe POS DRU sunt în derulare aproape 2.500 de contracte de finanţare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.