Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

MFE impune transparenţa şi pe segmentul plăţilor făcute către beneficiarii POS DRU

Publicat: duminică, 07 aprilie 2013

Beneficiarii de finanţări acordate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) pot vedea în ce etapă de procesare se află cererile de rambursare depuse la Organismele Intermediare şi pot afla valoarea sumelor care au fost achitate de Autoritatea de Management POS DRU. Începând cu această săptămână informaţiile menţionate trebuie publicate pe paginile web ale instituţiilor menţionate.

„Transparenţa este necesară pentru a rezolva problemele din sistem şi pentru ca beneficiarii să fie trataţi corect. Militez pentru un grad cât mai mare de transparenţă pentru a obliga sistemul să nu mai împiedice buna derulare a proiectelor finanţate din bani europeni.  Cererile de rambursare trebuie procesate şi achitate în ordinea în care au fost depuse şi nu în funcţie de alte criterii discreţionare stabilite de funcţionarii publici, iar acum vom vedea cu toţii câte zile durează verificarea fiecărei facturi şi cât de repede şi ordinea în care beneficiarii îşi încasează banii”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Publicarea informaţiilor despre stadiul verificării a fost solicitată de Ministerul Fondurilor Europene şi este reglementată de Instrucţiunea 67 emisă de Autoritatea de Management POS DRU. Organismele Intermediare POS DRU sunt obligate să publice pe paginile web proprii informaţii despre cererile de rambursare primite de la beneficiari. Informaţiile referitoare la sumele achitate către beneficiari sunt disponibile pe pagina web a Autorităţii de Management POS DRU. Ambele tipuri de informaţii vor fi actualizate de două ori pe săptămână.

Pe POS DRU sunt în derulare aproape 2.500 de contracte de finanţare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4050

Publicat de la data apr. 7 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

11 iulie 2020, 12:12
 

NE
Soare
28°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 32°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 9
Răsarit: 5:42
Apus: 21:00
Prognoza 12 iulie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu furtună
33°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NE
Predominant înnourat cu precipitaţii
14°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.888 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme