Mii de pacienți britanici au pierit pentru că s-au infectat în spitale

Până la 8.700 de pacienți au murit după ce au luat Covid în spitalele din Marea Britanie.

Datele oficiale ale sistemului național de sănătate NHS relevă că 32.307 de persoane au contractat virusul în timp ce se aflau în spital, din martie 2020 și aproape 9.000 de pacienți au murit după ce au prins Covid-19 în timp ce se afla în spital fiind tratați pentru o altă problemă medicală, arată The Guardian.

Cifrele, care au fost furnizate chiar de spitale, au fost descrise ca „îngrozitoare” de rudele celor care au murit.

Jeremy Hunt, fostul ministru al Sănătății, a declarat că virusul dobândit de spital „rămâne unul dintre scandalurile tăcute ale acestei pandemii, provocând multe mii de decese care puteau fi evitate.

NHS ne-a făcut mândri în ultimul an, dar aceste cifre noi sunt devastatoare și pun întrebări grave cu privire aplicarea controalelor corecte ale infecției în interiorul spitalelor”, a spus Hunt.

Liderii politici și medicii cu funcții de conducere au susținut multă vreme că spitalele s-au străduit să oprească răspândirea Covid, în ciuda penuriei de camere individuale, a lipsei echipamentelor de protecție personală și a incapacității de a testa personalul și pacienții la începutul pandemiei. Dar potrivit cifrelor oficiale, aproape trei din 10 (27,1%) dintre cei infectați și-au pierdut viața, în termen de 28 de zile.

The Guardian a obținut datele în temeiul legilor privind libertatea de informare de la 81 din cele 126 de unități spitalicești din Anglia. Răspunsurile au arătat că toate unitățile sanitare au fost nevoite să se lupte cu ceea ce medicii numesc infecții nosocomiale. Multe spitale nu au reușit să țină pacienții cu Covid separați de cei fără virus, ceea ce a dus la transmiterea letală a acestuia.

Publicația notează și că doar o parte dintre cei întrebați au răspuns, zeci de unități spitalicești refuzând să dea publicității datele despre infecțiile nosocomiale în general și COVID în special, deși sunt obligate prin lege să facă asta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.