Ultimul clinchet de clopoțel

Mai mult de 20 de ani, în ziua de 31 mai am trăit alături de elevi, părinți și profesori, emoția “Ultimului clinchet de clopoțel”.

Această trăire s-a intensificat și mai mult, după ce am acceptat sarcina de a pune bazele primului liceu academic român-englez din Moldova de răsărit, urmare a reformei învățământului, la care am participat în calitate de inspector școlar, specialist principal la Ministerul Învățământului, sub conducerea Domnului Nicolae Matcas, Ministru în Guvernul Mircea Druc.

La liceul academic român-englez “Mircea Eliade” ultima zi de studii era o adevărată sărbătoare, pregătită cu multă responsabilitate și minuțiozitate.

La această sărbătoare, alături de profesori, liceeni și părinți aveam aproape întotdeauna oaspeți, iar unul din cei de seamă a fost Domnul Octavian Ghibu, fiul lui Onisifor Ghibu, profesorul român de pedagogie, membru corespondent al Academiei Române, luptător pentru drepturile și unitatea poporului român, important participant la realizarea Marii Uniri de la 1918.

Am cele mai frumoase amintiri despre acele timpuri și exprim toată recunoștința și prețuirea pentru generațiile de absolvenți ai liceului ”Mircea Eliade”, care ne reprezintă cu demnitate în diverse sfere de activitate, acasă și în lume, cât și pentru părinți și colectivul profesoral, împreună cu care am edificat o instituție ce a pus pe prim plan valorile autentice, naționale – românești și general – umane, actul creației – drept principala treaptă a activității umane, dezvoltarea multilaterală a personalității copiilor.

Ce nobil și frumos e să fii semănător de Lumină!

P. S. Am susținut întotdeauna aripile gata de zbor ale generației tinere. Mă bucur mult că împreună cu Dorin Dusciac, unul din absolvenții liceului “Mircea Eliade”, inginer cercetător în Franța, mergem pe listele de candidați ale Partidului Unității Naționale/ PUN pentru alegerile parlamentare din 11 Iulie a.c.

Am toată încrederea în Dorin Dusciac, vicepreședinte PUN, în inteligența, perseverența și angajamentul său.

Iulia Gorea-Costin

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.