Mincinoşii din Parlament – Alexandru RUŞI

Stimabili parlamentari! Nu sunteţi obligaţi, prin lege, asumare de responsabilitate şi promisiuni electorale să aduceţi la împlinire propuneri ce reprezintă parte ori o mică parte din îmbunătăţirea climatului de ordine publică şi disciplină socială? Iată unul din numeroasele exemple ce demonstrează, indubitabil,reaua dvs. voinţă, interesul de a susţine golănimea beţivă din stradă şi de la volan, cea din urmă, şoferul aflat în stare de ebrietate sau fiind băut peste limita contravenţională, fiind în fapt protejată cu sîrguinţă.

Aşadar, potrivit informaţiei de mai jos, şoferii băuţi la volan care fac victime ar putea sta după gratii 25 de ani.În data 21. MAI 2012 – Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă ,lansată de deputatul medic D.Ciohodaru,care prevede pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc în stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor şi produc un accident rutier soldat cu victime. Pedeapsa este asemănătoare cu cea pentru săvârşirea infracţiunii de omor cu premeditare.

Iniţiatorul propune pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a persoanelor cu alcoolemie în sânge de peste 0,80 g/l sau a celor aflate sub influenţa stupefiantelor. El prevede aceeaşi pedeapsă pentru cei care nu au permis de conducere, circulă pe drumurile publice şi produc accidente grave. Ciohodaru arată, în expunerea de motive, că „această măsură este necesară întrucât conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice este de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea fizică a altor persoane, atât în calitate de participanţi la trafic, cât şi pietoni”.

Pericolul social al prezenţei la volan a celui ce are neuronii şi sinapsele acestora blocate de gruparea oxidrilică este inidscutabilă! Ce s-a întîmplat, mai departe, cu această propunere care ,repetăm, fusese adoptată de Senat ? Păi după bunul nostru nume şi renume, plozii şi retardaţii agăţaţi de izmenele sau dresurile mamelor lor ,au început a se văicări ,nevoie mare.

Cum adică să nu pot să mă distrez cu ceva tărie dimpreună cu ceilalţi şi celelalte ploade în barurile de fiţe din cuprinsul ţării? Băi bătrîna, vezi ce faci acolo, dă-i “în slobod” p-ăia care cer vrute şi nevrute, făceti pierdută “legea Ciohodaru” că doar nu veţi fi la prima ispravă de acest gen.

Aţi uitat bîlbîiala cu etnobotanicele? Sau nu vă amintiţi de Codul Rutier ucis, după ce a trecut pe 13 februarie 1997 de Camera Deputaţilor, şi lăsat în uitare de aproape 16 ani ?

Într-adevăr deputaţii au înmormîntat ,cu grijă şi în deplin consens şi tăcere, această lege care ar fi fost de mare ajutor pentru protecţia celor mulţi împotriva exceselor celor puţini şi dezaxaţi. Deocamdată ar exista un capăt de răspuns.Proiectul de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă a GUvernului 195/2002 prin care se încearcă acreditarea unor măsuri ceva mai aspre împotriva tuturor celor care ignoră prevederi de bază ale disciplinei social-rutiere.

După reacţia zgomotoasă a unor personalităţi din lumea presei, şoferimii şi golănimii,disperată că etilismul la volan,spre pildă, ar putea aduce aplicarea unor măsuri extreme de dure, sau că viteza excesivă ar putea însemna pierderea dreptului de a şofa pe termene extreme de lungi, iată că Parlamentul a uitat proiectul şi acesta zace în dulapul dlui Zgonea sau a catindatului la preşedinţie. Ăst timp, plebea proletară, săracă, flămîndă şi despuiată este omorîtă cu sîrg de vitezomani sau beţivani iar judecătorii nu prea se încumetă a-i aresta.Tăim în România şi asta este suficient a ne pune pe gînduri.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.