Ministerul Sănătăţii, despre stocurile de vaccin antitetanos şi Programul oncologic

S-a constatat că există stocuri de vaccin antitetanos atât în DSP-uri cât şi în unitățile sanitare cu paturi, potrivit verificărilor efectuate în data de 10 aprilie 2013, a dat asigurări secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană, conform unui comunicat de presă.

Întrucât Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccin antitetanos din 2010, vaccinul a fost importat de la acea perioadă până în prezent.

În cursul săptămânii viitoare, potrivit contractului semnat, Unifarm va achiziţiona o nouă tranşă de 60.000 de doze de vaccin antitetanos. Menţionez că prețul de achiziție este mai mic decât prețul existent pe piață.

De asemenea, în următoarele săptămâni se vor asigura cantităţile necesare pentru tot anul 2013, a mai spus secretarul de stat.

Pe de altă  parte, secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la Programul de cancer:

Programul de cancer este o prioritate a echipei MS în politicile de sănătate publică. De aceea, monitorizăm îndeaproape achiziţia de medicamente oncologice şi stocurile acestora din spitalele cu secţii de oncologie. Aşa cum am promis, la începutul fiecărei săptămâni postăm pe site-ul Ministerului Sănătății situația medicamentelor oncologice monitorizate, pentru fiecare unitate sanitară cu secţie de oncologie.

De asemenea, la sfârșitul fiecărei săptămâni, pe site-ul Ministerului Sănătății, sunt publicate stocurile centralizate de medicamente oncologice monitorizate, cât și disponibilitatea acestora în piață (la Unifarm și alți distribuitori).

Mai mult, am dispus conducerii spitalelor să analizeze și să raporteze săptămânal printr-un proces-verbal standard situația referitoare la medicamentele oncologice monitorizate şi motivele pentru care unele dintre acestea nu au putut fi achiziţionate.

Ca urmare a monitorizărilor din ultimele săptămâni, s-a constatat că există medicamente oncologice care nu mai prezintă probleme întrucât se eliberează în mod constant,  preponderent, prin farmaciile cu circuit deschis. Cu toate acestea, ca măsură de precauţie, am decis să le monitorizăm pentru încă o perioadă de timp.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.