Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministrul Afacerilor Interne: Trebuie să avem o legislație care să susțină autoritatea polițistului

Publicat: luni, 24 iulie 2017

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat duminică la Suceava că este nevoie de o legislație foarte clară care să susțină autoritatea polițiștilor și de mijloace de intervenție cu care aceștia să poată interveni atunci când aplică legea.

”Trebuie să aducem oameni bine pregătiți în Poliție, trebuie ca astfel de situații să nu se mai întâmple, trebuie să avem mijloace de intervenție cu care polițiștii să poată interveni atunci când aplică legea, trebuie să avem o legislație foarte bine conturată care să susțină autoritatea polițistului. În sensul acesta vom acționa în perioada următoare”, a spus Carmen Dan, care a fost prezentă la înmormântarea polițistului Sorin Vezeteu, ucis în timpul misiunii în Gara Suceava.

Ministrul a arătat că luni, la ora 10,30, a convocat sindicatele reprezentative, ocazie cu care se va lua în discuție și statutul polițistului.

”Îmi doresc să vină toți cei care simt nevoia unei discuții deschise cu ministrul și cu echipa de conducere de la Ministerul de Interne. Pentru că s-a tot vorbit de statutul polițistului în ultima vreme și pentru că eu însămi am constatat că s-a vorbit, dar nu s-a făcut mai nimic, vreau să invit pe toți cei care sunt în stradă în fiecare zi și se confruntă cu aceste probleme serioase, cei care sunt expuși riscului, să-și aducă contribuția. Este o invitație publică pe care o lansez polițiștilor din zona rurală, de la Rutieră, de proximitate, de la Transporturi. Sunt cei care lucrează în domenii extrem de sensibile și sunt cei care într-adevăr nu au nici susținerea autorității și nici mijloacele necesare ca să-și desfășoare activitatea în bune condiții și să se simtă protejați”, a arătat ministrul, adăugând că dorește ca ”statutul polițistului să nu plece de la minister, ci să ajungă la minister”.

Totodată, Carmen Dan a subliniat că trebuie acoperit necesarul deficitului de resursă umană.

”Indiferent cât de greu ne este, trebuie să admitem că în prezent polițiștii sunt singuri în multe situații, în patrulă, pentru că nu există personal (…) Lucrul ăsta nu se poate schimba mâine, dar cum până acum am reușit, în câteva luni, să aducem o parte din oameni în sistem, doresc ca și de acum să avem o abordare pe termen, ce putem face imediat și ce putem face în timp pentru a acoperi acest foarte mare deficit”, a spus Carmen Dan.

Potrivit acesteia, o altă preocupare a ministerului o reprezintă dotarea cu echipament de intervenție.

”Gândim într-o perioadă imediată să găsim soluții pentru ca polițiștii să fie dotați cu minimul din ce putem să dotăm acum. Mă refer la veste antiînjunghiere, mă refer la o parte din mașinile cu care ei trebuie să se deplaseze la intervenții”, a spus Dan.

În opinia ministrului, susținerea legislativă a acestei categorii este foarte importantă și de aceea, împreună cu ministerele de Finanțe și Justiție, va căuta soluții pentru a aduce îmbunătățiri.

”Indiferent cât de mult ne dorim să avem oameni în sistem și să aibă tot ce trebuie pentru a putea interveni, este necesar să fie susținuți și de legislație. Discutăm de așezarea ultrajului așa cum este normal, de infracțiunea de tulburare a liniștii publice, de uzul de armă. Sunt multe aspecte care trebuie, cu sprijinul și a altor ministere, pentru că nu ne putem doar propune, trebuie să și realizăm și aici rolul important îl au colegii de la Finanțe și de Justiție”, a spus Dan.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=83562

Publicat de la data iul. 24 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 noiembrie 2019, 15:09
 

ENE
Noros
14°C
25 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 25 km/h ENE
Rafale de vânt: 25 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:18
Apus: 16:44
Prognoza 21 noiembrie 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit cu precipitaţii
11°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Precipitaţii
3°C
Vânt: 22 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-11-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:30 si 15:00 In zona : Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-11-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 11:30 si 15:00 In zona : Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 90...110 km/h
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-11-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 11:30 si 15:00 In zona : Județul Braşov: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Sibiu: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 90 - […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-11-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 11:00 si 15:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Prigor, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Lăpușnicel, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-11-2019 Ora : 9 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 09:00 si 15:00 In zona : Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 90-110 km/h.

Loto

Horoscop

 • 242.288 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team