Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, discuţii cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut, luni, 29 iulie, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii AmCham România. Discuţiile din cadrul reuniunii au vizat actuala perioadă de programare, dar şi pregătirile pentru absorbţia fondurilor europene în următorul exerciţiu bugetar.

Ministrul Eugen Teodorovici a prezentat în cadrul întâlnirii informaţii despre stadiul pregătirilor pentru perioada de programare 2014-2020. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a transmis Comisiei Europene documentul consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat pentru 2014-2020 în data de 6 iunie a.c. În aceeaşi zi, documentul a fost publicat şi pe pagina oficială a MFE, www.fonduri-ue.ro. Participanţii la eveniment au salutat eforturile depuse de MFE pentru pregătirea documentului consultativ transmis Comisiei Europene, apreciind calitatea acestuia, oferindu-se cu această ocazie să participe la procesul de consultare pentru finalizarea Acordului de Parteneriat în condiţii optime pentru nevoile de dezvoltare ale României.

Totodată, oficialul MFE a prezentat măsurile iniţiate în scopul accelerării absorbţiei fondurilor UE. Printre acestea se numără asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor, selectarea de experţi pentru verificarea cererilor de rambursare şi evaluarea proiectelor depuse de beneficiari, simplificarea sistemului de management și control, diminuarea termenelor de evaluare a proiectelor depuse și încheierea contractelor de finanțare, precum și a perioadelor de procesare a cererilor de rambursare, reducerea numărului de clarificări pe care le pot solicita Autoritățile de Management la una singură, respectiv plata parţială a cererilor de rambursare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.