Contractul cu Bechtel, publicat pe internet

Cel mai mare contract al statului român încheiat cu o firmă străină, contractul Bechtel, desecretizat în această lună, a fost publicat, marți, pe pagina web a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

„Astăzi, 30.07.2013, au fost publicate pe pagina web a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, www.dpiis.ro, documentele declasificate referitoare la contractul dintre statul român si Bechtel International Inc”, arată Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiții Străine.

Ordinul privind declasificarea acestor documente a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 406 în data de 05.07.2013 şi a fost semnat de Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor şi Ion Moraru, Secretarul General al Guvernului, arată instituția.

Documentele sunt disponibile la adresa www.dpiis.ro, secţiunea „Informaţii publice”.

Mai exact, autoritățile au publicat Acordul de modificare a contractului de proiectare și construire a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș, publicată în Monitorul Oficial și Acordul de încetare a contractului .

Documentele sunt disponibile AICI, secţiunea „Informaţii publice”.
În primăvara acestui an, statul român a reziliat contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrăzii Transilvania, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Problema încă nerezolvată rămâne construcţia Autostrăzii Transilvania. La 10 ani de la semnarea contractului, statul român are 52 de kilometri de autostradă în funcţiune şi 1,4 miliarde de euro deja plătite.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până cel târziu în 2012.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.