Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministrul Rovana Plumb vrea un management mai eficient al transferurilor de deşeuri

Publicat: marți, 15 octombrie 2013

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a participat, luni, la reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene, ce a avut loc la Luxemburg.
Agenda Consiliului a cuprins discuţii şi schimb de opinii ale miniştrilor şi reprezentanţilor Comisiei Europene referitoare la propunerea de modificare a Regulamentului privind transferurile de deşeuri, adoptarea mandatului UE pentru participarea la cea de-a XIX-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, precum şi la propunerea de regulament de reducere a emisiilor de CO2 generate de autoturismele noi.
În ceea ce priveşte primul subiect de discuţie, de pe agenda Consiliului şi la întrebările lansate de Preşedinţia lituaniană legate de transferurile de deşeuri, şefa delegaţiei României, ministrul Rovana Plumb a susţinut faptul că ţara noastră consideră oportună completarea Regulamentului cu prevederi care să conducă la o abordare şi un management mai eficient al acestor transferuri, inclusiv din perspectiva extinderii domeniului de aplicare a inspecţiilor.
„România este în favoarea abordării propuse, respectiv de a considera creşterea şi consolidarea inspecţiilor în amonte, pentru a evita transporturile ilegale de deşeuri, iar conţinutul planurilor de inspecţie trebuie să respecte echilibrul între implementarea unui cadru legislativ armonizat şi necesitatea menţinerii unui grad suficient de flexibilitate pentru Statele Membre”, a completat ministrul Mediului.
Al doilea subiect de pe agenda Consiliului l-a constituit pregătirea mandatului Uniunii Europene pentru cea de-a XIX-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, care va avea loc la Varşovia în perioada 11 – 22 noiembrie 2013. După lungi şi intense negocieri, a fost decis mandatul care va permite angajarea UE în negocierile cu alţi parteneri internaţionali în perspectiva încheierii unui acord global, cuprinzător şi obligatoriu, din punct de vedere juridic, pentru anul 2015.
Ministrul Rovana Plumb a subliniat importanța Convenţiei de la Varşovia, afirmând că la lucrările acesteia trebuie definit un calendar concret, precum şi măsurile necesare pentru încheierea cu succes a noului acord pentru Conferinţa de la Paris, din 2015.
Partea a doua a lucrărilor Consiliului s-a focusat pe analiza propunerii de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului pentru a defini modalităţile de realizare a obiectivului prevăzut pentru anul 2020 de reducere a emisiilor de CO2 generate de autoturismele noi. Majoritatea statelor membre şi-au reiterat angajamentul de a încheia un acord în prima lectură, în perioada imediat următoare şi au mandatat preşedinţia lituaniană şi Comisia Europeană de a identifica cele mai bune soluţii.
Ministrul Rovana Plumb, în intervenţia sa, a accentuat importanța obiectivului de reducere a emisiilor de CO2, la autovehiculele noi, raportat la rolul pe care industria auto îl are în România.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16644

Publicat de la data oct. 15 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 decembrie 2019, 18:58
 

N
Parţial înnourat
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.466 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team