Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei

Andrei Gerea este propunerea PNL pentru postul de ministru alEconomiei. Crin Antonescu a spus că propunerea a fost aprobată în Biroul Politic Naţional, în unanimitate, de către cei 58 de membri prezenţi la şedinţă.

„Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul, este agreată”, a susţinut şeful PNL.

Crin Antonescu, a arătat că nu există motiv pentru care președintele Traian Băsescu ar putea să respingă nominalizarea lui Gerea.

„Eu am emoții din ce în ce mai mult. Adică, eu sunt o persoană care mă îmbogățesc sufletește cu trecerea anilor. Nu există niciun motiv în ceea ce-l privește pe dl. Andrei Gerea ca președintele să exercite acest curios drept de veto o dată, numai o dată, pe care i l-a dat Curtea. (…) Nu există niciun temei să credem că și domnului Gerea i-ar putea apărea așa un dosar, vreo declarație a cine știe cui. Nu, vorbind foarte serios, nu am nicio emoție în această privință”, a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a acceptat nominalizarea.
Gerea:O prioritate la Ministerul Economiei este privatizarea Oltchim

Propunerea liberalilor pentru portofoliul Economiei, Andrei Gerea, a declarat, marţi, că dacă va fi numit ministru al Economiei, va avea ca prioritate privatizarea Oltchim.

Sunt un om de echipă şi, având în vedere că fac parte din echipa liberală, eu zic că aceasta ar trebui să fie o garanţie pentru modul nostru de lucru şi de gândire. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o în toate locurile unde am fost. Îmi doresc tare mult să am succes şi îmi doresc să pot rezolva câteva dintre problemele care sunt şi nu puţine, la nivelul ministerului. (…) Vă daţi seama, venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc la o prioritate în privatizarea Oltchim, cât mai repede”, a declarat Andrei Gerea.
Vosganian, pe blog: Andrei Gerea, îţi tinem pumnii!

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian se bucură de propunerea, votată în unanimitate de biroul PNL, ca Andrei Gerea să preia portofoliul Economiei.

„Andrei Gerea, îţi tinem pumnii! Mă bucur de această propunere, votată în unanimitate de biroul PNL, ca Andrei Gerea să preia portofoliul Economiei. Andrei Gerea este unul dintre reprezentanţii de seamă ai noii generaţii politice, foarte activ în Parlament şi în circumscripţia sa”, notează Vosganian pe blogul său.

Gerea, ca deputat de Argeş, spune Vosganian, a fost unul dintre susţinătorii „cei mai tenace” ai unei soluţii integrate pentru combinatul Oltchim.

„Trebuie să vă spun că Andrei Gerea a fost, ca deputat de Argeş (acolo unde e Arpechim), unul dintre susţinătorii cei mai tenace ai unei soluţii integrate pentru combinatul Oltchim. Ceea ce îi doresc, acum, când procedura de privatizare se apropie de sfârşit”, a menţionat Vosganian.

Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, a fost propus de PNL pentru funcţia de ministru al Economiei, post rămas vacant după demisia lui Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian şi-a anunţat în 7 octombrie demisia din funcţia de ministru. El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Demisia a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.