Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Eugen Nicolăescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat

Publicat: marți, 15 octombrie 2013

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Iulian Chiriac s-au întâlnit luni cu reprezentanţi ai Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Transparenţa şi dialogul continuu reprezintă constante ale Ministerului Sănătăţii, evidenţiate şi cu ocazia discuţiilor care au avut loc ieri cu reprezentanţii Federaţiei Hipocrate.

Cu acest prilej, au fost abordate probleme de interes reciproc, precum salarizarea personalului medical şi translatarea unor servicii medicale din cadrul spitalului către ambulatoriul de specialitate sau internarea de zi, pentru eficientizarea sistemului şi oferirea de servicii medicale de calitate mai multor pacienţi, cu costuri mai mici.

Reprezentanţii Federaţii Hipocrate au transmis oficialilor MS sprijinul lor privind creşterea volumului şi calităţii serviciilor medicale acordate în sectorul medicinei de familie şi de ambulator, a prevenţiei, a medicinei comunitare şi îngrijirilor la domiciliu.

În ceea ce priveşte reorganizarea DSP-urilor, ministrul Sănătăţii a precizat faptul că unele atribuţii de metodologie şi norme, precum şi supravegherea şi controlul bolilor transmisibile, inspecţia sanitară şi controlul vor rămâne la MS, prin activitatea DSP-urilor.

La final, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe aceştia că reforma în sistemul sanitar se va realiza prin consultări ample cu medicii, sindicatele şi pacienţii, astfel încât printr-un efort comun să asistăm la o schimbare profundă a sistemului medical în interesul pacienţilor, dar şi a personalului medical.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16648

Publicat de la data oct. 15 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 10:36
 

NE
Ceaţă
9°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.825 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team