Eugen Nicolăescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Iulian Chiriac s-au întâlnit luni cu reprezentanţi ai Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Transparenţa şi dialogul continuu reprezintă constante ale Ministerului Sănătăţii, evidenţiate şi cu ocazia discuţiilor care au avut loc ieri cu reprezentanţii Federaţiei Hipocrate.

Cu acest prilej, au fost abordate probleme de interes reciproc, precum salarizarea personalului medical şi translatarea unor servicii medicale din cadrul spitalului către ambulatoriul de specialitate sau internarea de zi, pentru eficientizarea sistemului şi oferirea de servicii medicale de calitate mai multor pacienţi, cu costuri mai mici.

Reprezentanţii Federaţii Hipocrate au transmis oficialilor MS sprijinul lor privind creşterea volumului şi calităţii serviciilor medicale acordate în sectorul medicinei de familie şi de ambulator, a prevenţiei, a medicinei comunitare şi îngrijirilor la domiciliu.

În ceea ce priveşte reorganizarea DSP-urilor, ministrul Sănătăţii a precizat faptul că unele atribuţii de metodologie şi norme, precum şi supravegherea şi controlul bolilor transmisibile, inspecţia sanitară şi controlul vor rămâne la MS, prin activitatea DSP-urilor.

La final, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe aceştia că reforma în sistemul sanitar se va realiza prin consultări ample cu medicii, sindicatele şi pacienţii, astfel încât printr-un efort comun să asistăm la o schimbare profundă a sistemului medical în interesul pacienţilor, dar şi a personalului medical.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.