Ministrul Toader spune, aproape direct, cum o va demite pe Kovesi

Tudorel Toader, adus de PSD în fruntea Ministerului Justiției, a declarat marți, potrivit Agerpres, că evaluarea șefilor Direcției Naționale Anticorupție și Parchetului General se face potrivit atribuțiilor Ministerului Justiției. Pe de altă parte. câțiva reprezentanți ai mediei notează că ”independentul” adus de Dragnea în fruntea Justiției are de îndeplinit o misiune pe care fostul ministru de partid, Iordache, a îndeplinit-o prost.
„Evident că știți răspunsul la întrebare, dar o să vă dau un răspuns generic. Potrivit Constituției, Ministerul Public își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Justiției”, a declarant ministrul Toader, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii , întrebat de jurnaliști care este motivul declanșării evaluării asupra activității șefilor DNA și PÎCCJ.
Tudorel Toader a spus că se va respecta termenul de 14 zile anunțat pentru prezentarea concluziilor evaluării.
„La final voi face cunoscute concluziile evaluării. Finalul se apropie, mai sunt câteva zile, eu plec mâine la Bruxelles și în termenul stabilit de 14 zile vă voi comunica și concluziile și argumentele care m-au dus la acele concluzii”, a precizat ministrul.
Concluziile sunt știute iar ministrul independent PSD poate trece la schimbarea procurorilor șefi incomozi pentru multe vârfuri ale puterii.Eventuala opoziție venită de la Iohannis este, spune un analist, ”preparată”, ca atare ministrul Toader, spre deosebire de predecesorul Iordache, ”își va îndeplini cu celeritate angajamentele”.

Sursa: AM PRESS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.