Minute de groaza, in Dallas: sirenele de urgenta au sunat fara incetare

Un hacker a declansat toate cele 156 de sirene de urgenta din orasul Dallas, care au functionat fara intrerupere timp de zeci de minute in noaptea de vineri spre sambata.

Reprezentantii municipalitatii au spus ca aceasta a fost cea mai mare bresa de securitate cunoscuta vreodata care a afectat un sistem de avertizare sonora, informeaza Reuters.

Cele 156 de sirene din Dallas, folosite in mod obisnuit pentru a avertiza populatia in legatura cu tornadele si alte evenimente meteorologice, au fost declansate vineri seara, la ora locala 23.42. Avertismentele sonore au incetat abia sambata, la ora locala 01.17, dupa ce inginerii locali au reusit sa opreasca manual sistemul radio al sirenelor si difuzoarele amplasate in oras, a dezvaluit Rocky Vaz, directorului Departamentului de Urgente.

„In acest moment, putem sa va spunem ca suntem incredintati de faptul ca incidentul a fost provocat de o persoana din exterior care a patruns in sistem si a activat sirenele noastre”, a declarat Rocky Vaz in fata reporterilor americani.

Autoritatile locale sunt de parere ca bresa de securitate din sistemul de avertizare sonora din Dallas, un oras cu o populatie de 1,6 milioane de locuitori, a reprezentat o actiune intreprinsa de o persoana din regiune, a precizat Sana Syed, purtatoare de cuvant a Primariei.

Expertii afirma ca incidentul reprezinta cea mai mare bresa de securitate cunoscuta vreodata care a afectat un sistem de avertizare sonora. Precedentele incidente de acest tip au declansat doar una sau cel mult doua sirene. „Acesta este un eveniment foarte rar”, a adaugat Rocky Vaz.

Inginerii americani lucreaza la ora transmiterii acestor informatii pentru a restarta sistemul de avertizare sonora, care ar putea fi repus in functiune pana la sfarsitul zilei de duminica.

Pana cand sirenele vor fi din nou functionale, orasul Dallas se va baza pentru prevenirea populatiei in cazul unor situatii periculoase pe companiile mass-media locale, serviciul telefonic de urgente 911 si sistemul federal de avertizare prin radio.

Bresa de securitate este cercetata de inginerii din Dallas si de Federal Communications Commission. Politia nu s-a implicat deocamdata in acest caz.

Sirenele din Dallas au functionat in noaptea de vineri spre sambata timp de 15 cicluri a cate 90 de secunde, inainte de a putea fi oprite manual.

Incidentul a generat un val de speculatii si ironii pe Twitter.

„Du-te acasa, Dallas, te-ai imbatat!”, a scris utilizatorul Garrett S. Bacak.

Un alt internaut, Glynn Wilcox, a publicat urmatorul mesaj: „Dupa asa ceva, nu voi mai avea incredere niciodata intr-o sirena”.

Sursa: ziare.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.