Munca de la distanță, opțiune pe termen lung

Patru din cinci directori generali la nivel global se aşteaptă ca munca de la distanţă în companiile lor să continue pe termen lung, după ce au constat că temerile privind scăderea productivităţii în perioada de lockdown s-au dovedit nefondate, rezultă din raportul CEO Panel Survey realizat de PwC în perioada iunie-iulie 2020.

Un sondaj anterior, din luna aprilie, arăta că aproape jumătate dintre directorii financiari se aşteptau la scăderea productivităţii din cauza lipsei capacităţilor de lucru la distanţă. Două luni mai târziu, acest procent a coborât la 26%.

Directorii generali consideră că au trecut un test critic în ultimele luni şi acum sunt pregătiţi să valorifice tendinţele durabile aduse de COVID-19.

Noua normalitate a pus la încercare capacitatea companiilor de a-şi desfăşura activităţile fără ca angajaţii să călătorească, fără întâlniri în persoană şi alte modalităţi de lucru ce păreau indispensabile şi le-a impus să se adapteze pentru a avea o productivitate comparabilă sau mai mare.

Cultura organizaţională, specificul afacerii şi investiţiile în tehnologie au jucat şi vor juca un rol foarte important în acest proces, unele activităţi devenind chiar mai eficiente.

Pe viitor ne aşteptăm ca multe companii să îmbine munca de la distanţă cu cea de la birou”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

În ceea ce priveşte priorităţile, managerii au menţionat intenţia de a adopta mai mult digitalizarea, fie prin automatizarea operaţiunilor principale, fie adăugând produse şi servicii digitale, precum şi dezvoltarea unei forţe de muncă mai flexibile.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.