NASA a simulat APOCALIPSA

 

Ce s-ar întâmpla dacă unul dintre acești asteroizi ar lovit mâine Pământul? Care ar fi amploarea distrugerii?

 

Pe măsură ce asteroidul trece peste partea diurnă a Pământului dimensiunea sa colosală crează o eclipsă de Soare și aruncă o umbră asupra orașelor. Pe măsura ce asteroidul se îndreaptă spre Pământ, aerul din jur se aprinde ca rezultat al frecării. Stânca apocaliptică se prăbușește apoi în Pacific, unde forța impactului scutură instantaneu mai mult de 10 kilometri de scoarță a pământului.

 

Şocul care rezultă provoacă un val uriaș în toate direcțiile de unde asteroidul s-a prăbușit, şi o furtună de foc care înghite planeta. În filmul simulării, nu există nimic în calea valului de șoc al asteroidului. Ziua devine noapte, viața dispare și suprafața devine nelocuibilă.

 

Printre cei care au lovit Pământul în trecut, merită amintit asteroidul Chicxulubm, care a ucis dinozaurii. A fost cel mai devastator dintre toţi asteroizii.

 

Din fericire, potrivit Agenției Spațiale a NASA , foarte puțini asteroizi se ascund în adâncurile spațiului care ar putea reprezinta o adevărată amenințare pentru Pământ. NASA a spus: „Cu o regularitate crescândă, oamenii de știință descoperă asteroizi și comete cu orbite neobișnuite care le aduc mai aproape de Pământ și de Soare”. „Foarte puține dintre aceste organisme reprezintă pericole potențiale pentru Pământ, dar cu cât cunoaștem mai bine și le înțelegem, cu atât mai bine vom putea lua măsurile adecvate dacă unul dintre ei va veni la noi”. „Cunoașterea dimensiunii, formei, masei, compoziției și structurii acestor obiecte va ajuta la determinarea celui mai bun mod de a devia o rocă spațială din druml său spre Pământ”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.