Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

NASA a simulat APOCALIPSA

Publicat: luni, 18 februarie 2019

 

Ce s-ar întâmpla dacă unul dintre acești asteroizi ar lovit mâine Pământul? Care ar fi amploarea distrugerii?

 

Pe măsură ce asteroidul trece peste partea diurnă a Pământului dimensiunea sa colosală crează o eclipsă de Soare și aruncă o umbră asupra orașelor. Pe măsura ce asteroidul se îndreaptă spre Pământ, aerul din jur se aprinde ca rezultat al frecării. Stânca apocaliptică se prăbușește apoi în Pacific, unde forța impactului scutură instantaneu mai mult de 10 kilometri de scoarță a pământului.

 

Şocul care rezultă provoacă un val uriaș în toate direcțiile de unde asteroidul s-a prăbușit, şi o furtună de foc care înghite planeta. În filmul simulării, nu există nimic în calea valului de șoc al asteroidului. Ziua devine noapte, viața dispare și suprafața devine nelocuibilă.

 

Printre cei care au lovit Pământul în trecut, merită amintit asteroidul Chicxulubm, care a ucis dinozaurii. A fost cel mai devastator dintre toţi asteroizii.

 

Din fericire, potrivit Agenției Spațiale a NASA , foarte puțini asteroizi se ascund în adâncurile spațiului care ar putea reprezinta o adevărată amenințare pentru Pământ. NASA a spus: „Cu o regularitate crescândă, oamenii de știință descoperă asteroizi și comete cu orbite neobișnuite care le aduc mai aproape de Pământ și de Soare”. „Foarte puține dintre aceste organisme reprezintă pericole potențiale pentru Pământ, dar cu cât cunoaștem mai bine și le înțelegem, cu atât mai bine vom putea lua măsurile adecvate dacă unul dintre ei va veni la noi”. „Cunoașterea dimensiunii, formei, masei, compoziției și structurii acestor obiecte va ajuta la determinarea celui mai bun mod de a devia o rocă spațială din druml său spre Pământ”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108411

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 iulie 2020, 2:46
 

E
Parţial înnourat
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:41
Apus: 21:00
Prognoza 11 iulie 2020
Zi
 

ESE
Parţial însorit
32°C
Vânt: 7 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Senin
17°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.615 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team