NASA scrie istorie: Marţienii au existat!

Specialiştii NASA au dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că Roverul Curiosity a descoperit în urma săpăturilor făcute pe planeta Marte că, în trecutul antic, aceasta planetă a putut susţine viaţa, informează realitatea.net.

Conform NASA, sapaturile au scos la iveala urme de „sulf, azot, hidrogen, oxigen, fosfor si carbon”, respectiv ingredientele ideale pentru formarea vietii.

Specialistii NASA nu pot explica insa daca viata pe Planeta Marte a existat vreodata in paralel cu cea de pe Planeta Pamant.

Descoperirea vine la numai cateva luni de la aterizarea Roverului pe suprafata Planetei Marte, pentru o misiune care va dura timp de 2 ani.

„Intrebarea fundamentala a acestei misiuni era daca Marte ar fi putut sustine viata. Avand in vedere ce stim in acest moment, raspunsul meu este da.”, a declarat Michael Meyer, seful echipei de experti din programul de explorare al planetei Marte. „Daca ati fi fost in acea perioada pe Marte, cand era apa, ati fi putut s-o beti. Pe Marte a existat apa care sa sustina microorganismele”, au declarat specialistii NASA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.