Ne înecăm din nou la mal?

          Așa cum ne-a înecat la mal USL pe vreo 7,4 milioane de cetățeni care am crezut în basmele spuse de niște Ponta și Antonescu? USL care, pe zi ce trece, pe măsură ce apar noi dezvăluiri, se dovedește a fi fost o uriașă minciună? Pentru că nu a realizat nimic din ce a promis în plan politic, începând cu revizuirea Constituției, în așa fel încât să nu mai avem pe post de marionetă politică numită președinte personaje cu veleități autoritariste.

          Ponta Victor Viorel însuși  – pe care de-a lungul vremii l-am apărat – se dovedește definitiv a fi prin prestațiile abracadabrante din ultima vreme, o mare minciună politică.

          El este acela care s-a întors cu ”to do list” de la Bruxelles. El este acela care a inventat pact de coabitare. El este acela care a făcut cum a dorit sau cum i s-a ordonat, numind la conducerea DNA rezultatul de imagine PR/ propagandistic cel mai cinic. El este acela care s-a comportat ca o starletă cu ifose anunțându-și demisia din fruntea celui mai mare partid al țării pe FB. El este acela care și-a dat demisia din fruntea guvernului în circumstanțe încă neclare. Aceste ultime două acțiuni pontiste completate cu un pas la ofsaid al aceluia care a întruchipat interesul național, ne-au pricopsit cu ”guvernul meu” – un guvern trădător de țară. Ca și cum nu ne-ar fi fost de ajuns guvernele Ciorbea, Boc, Ungureanu.

          USL a fost un uriaș umflat ca un balon, care nu a putut să contracareze un sistem propagandistic foarte bine uns și foarte agresiv. Un sistem care a obținut atât victorii punctuale (anularea referendumului, denigrarea sistematică a țării), cât și strategice.

Cea mai importantă victorie strategică constă în aceea că în acest moment, PSD nu poate propune nici o schimbare legislativă în domeniul justiției, oricât de îndreptățită și de corectă, căci propaganda agită o dată în plus etichetele cu ciuma roșie, cu hoții care fură noaptea, cu marțea neagră, cu pretinsul impuls de a-și subordona justiția, de a acapara statul, până la cea mai recentă zicere johannistă despre o pretinsă dictatură a majorității, cu amenințări cu ieșiri în stradă (tot atâtea mineriade aduse la zi)…

          Iar acum, un PSD-ALDE, la fel de inapt de a-și construi propriul mesaj propagandistic.

          Ba mai mult. Un PSD-ALDE ce pare penetrat de tot felul de agenți provocatori sui generis, tip Ponta și Constantin Daniel.

          Un PSD-ALDE în care singurul cap limpede pare a fi Călin Popescu Tăriceanu.

          Pentru că el este acela care a stopat ofensiva victorioasă a DNA cu scopul de a aresta guvernul, sesizând la timp CCR, care a emis o motivare ce s-ar putea să salveze ce a mai rămas din democrația din România.

          Se pare că tot el este acela care adus în scenă primul ministru al Justiției care face ce scrie în Constituție.

          Numai că, de data aceasta, un alt val propagandistic s-a iscat ca la un semn.

          Degeaba explică d-sa domnul Ministru că motivarea CCR este insuficientă pentru demiterea celor două persoane din fruntea Parchetelor. Degeaba explică d-sa domnul Ministru că de-abia după finalizarea auditului ar fi posibilă o asemenea acțiune.

          Apar noi voci din direcții neașteptate – LUJU, Antena3 – care transmit tot soiul de insinuări pe post de demascări legate de persoana domnului Ministru. Ba chiar și reacții opărite ale unora din PSD și ALDE.

          În ce ne privește, încă sperăm.

          Sperăm ca acest audit să spună ce a fost cu ofensiva împotriva sătenilor puși să jure cu mâna pe Biblie că spun nu se știe ce adevăr.

          Sperăm ca acest audit să spună ce a fost cu autobuzele care descărcau în incintele unor cazărmi loturi de săteni care să dea declarații cum că de ce au votat la referendum. O scenă care atunci, ne-a evocat scene din filme cu trenurile naziste care cărau evrei spre destinații necunoscute lor.

          Sperăm ca acest audit să spună ce a fost cu acea bătrânică adusă cu mascați din Suceava sau Dorohoi tocmai la București să declare nu se știe ce, în legătură cu niște ouă.

          Sperăm ca acest audit să lămurească ce este cu cifrele amețitoare vehiculate de DNA pe post de prejudicii.

          Sperăm ca acest audit să impună drept concluzie instaurarea unei politici de cadre corecte.

          Dar, mai ales, sperăm ca acest audit să determine o serie întreagă de schimbări în mecanica înfăptuirii actului de justiție, care să responsabilizeze cu adevărat activitatea procurorilor.

          Așteptăm ca într-un viitor cât mai apropiat, întoarcerea dosarelor pe motiv că nu există probe și nici fapta, să însemne achitare, fără alte discuții inutile. După care, cheltuielile pentru fabricarea unor ficțiuni și nu a unor rechizitorii valabile, să fie imputate vinovaților.

          Așteptăm, de asemenea, ca procesele pierdute la CEDO pe motiv de nerealizare a unui proces corect, adică pentru neasigurarea dreptului la apărare, să le fie imputate tuturor acelora care se fac vinovați de asemenea fapte, și nu bugetului de stat.

          În fine, așteptăm ca acest ministru în care avem în continuare încredere, să reziste și să izbândească.

          Pentru asta însă, este nevoie ca majoritatea parlamentară să îl susțină cu adevărat, nu numai la televizor.

C.F. POPESCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.