Neil Young și-a postat pe un site arhivele din întreaga sa carieră

Neil Young a postat online bogatele sale arhive, acumulate timp de jumătate de secol de carieră de rockerul canadian de legendă, un gest fără precedent pentru un muzician de calibrul său, relatează sâmbătă AFP.

El a lansat, de asemenea, un nou album cu puternice accente militante și anti-Trump.

Neil Young, în vârstă de 72 de ani, și-a postat vineri online toate albumele, care pot fi ascultate în streaming însoțite de texte, videoclipuri și informații privind turneele sale, dar și de referințe bibliografice.

Fanii săi vor fi cu adevărat fericiți să descopere aici toate melodiile sale și, pentru a-i ajuta, rockerul a postat online o înregistrare de zece minute în care explică cum se poate naviga în arhivele sale.

Muzicianul a postat online circa zece albume inedite, dar majoritatea nu erau încă încărcate complet pe site, observă France Presse.

Pentru a marca momentul, Neil Young a susținut vineri un concert solo, difuzat în direct dintr-o sală de 225 de locuri din Omemee, o mică localitate rurală din Ontario unde a petrecut o parte a copilăriei sale.

Canadianul vede site-ul său ca pe un veritabil Fond Neil Young, o versiune high-tech a arhivelor donate de colegii săi muzicieni și de alți artiști unei universități sau unui muzeu.

El a promis în mod constant că va realiza site-ul neilyoungarchives.com, după ce elaborarea acestuia a durat ani de zile.

Accesul pe site va fi liber până la 30 iunie. După această dată, rockerul a promis că va cere „o sumă foarte modică” pentru a avea acces la „comoara” acumulată de-a lungul unei cariere lungi și bogate.

CLICK AICI pentru ACCES ARHIVĂ

Neil Young, care este obsedat de perfecțiunea tehnică, a lucrat în colaborare cu societatea Singapour OraStream pentru a dezvolta cea mai bună calitate sonoră posibilă, cu fișiere de 20 de ori mai mari decât formatul standard MP3.

El a făcut totuși o concesie pentru fanii care au calculatoare vechi și o conexiune la internet cu debit scăzut, punând la dispoziția lor fișiere mai mici.

Arhivele merg până la prima înregistrare a lui Young, „The Sultan”, un single lansat în 1963, și se termină cu noul album lansat vineri, „The Visitor”. Este cel de al doilea album înregistrat împreună cu grupul rock Promise of the Real.

Neil Young începe acest album cu un atac în toată regula împotriva lui Donald Trump, în „Already Great”. El mai face referire la președintele SUA și în cântecele „Stand Tall” (aluzie la faptul că acesta nu crede în știință) și în „Change of Heart” (despre promisiunea miliardarului de a construi un zid anti-imigranți de-a lungul frontierei cu Mexicul). „Nu merită osteneala să-ți folosești ura pe post de ciment pentru a-ți construi zidurile în spatele cărora să te ascunzi”, cântă Neil Young.

Disprețul său pentru actualul președinte transpare clar în „When Bad Got Good”, când lansează un apel similar cu cel al lui Trump din campania electorală la adresa oponentei sale Hillary Clinton: „Închideți-l!”.

Sursa: AGERPRES

Foto: Rolling Stone

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.