Lansare de carte – ”Dulce și Amar – condamnați la străinătate”

Volumul ”Dulce și Amar – condamnați la străinătate”, cel mai nou produs al editurii Diaspora, ce cuprinde cuprinde povestiri și poezii, confesiuni ale românilor plecați în străinătate, va fi lansat vineri, 8 decembrie, la Roma, în cadrul unui eveniment mai amplu dedicat Zilei Naționale a României organizat în fiecare an de Asociația ‘Vocea Românilor’ din capitala italiană.

Acesta este prima antologie de acest gen din România și din lume, realizată pe baza textelor sosite la adresa redacției ziarului ‘Emigrantul’ de la români care au luat calea străinătății în ultimii 27 de ani.

Conținutul expune realitatea unei Românii condamnate la exil, scrieri dintre cele mai variate ale românilor din Italia, Franța, Spania, Grecia sau România. ”Un buchet de mărturii despre sufletul diasporei românești”, așa cum spune titlul prefaței semnate de istoricul vrâncean Romeo Valentin Muscă, ”sau alt gen de literatură”. Volumul este spiritualizarea prin cuvinte a dramei unei generații care a visat o lume mai bună și mai frumoasă și s-a trezit într-un coșmar din care pentru mulți nu mai rămas decât speranța”.

”Dulce și amar — condamnați la străinătate” este o carte despre caractere, despre decădere și decadență, despre suflete rătăcite din dorința de a salva viitorul copiilor, dar și despre ridicare și regăsirea drumului după lungi traversări ale deșertului slăbiciunilor umane. În opinia noastră acest volum este cea mai terifiantă mărturie prin sinceritatea zdrobitoare a celor care au avut curajul să aștearnă pe hârtie experiențele care le-au marcat ireversibil viața”, scrie Romeo Valentin Muscă.

La eveniment vor participa autorii povestirilor, editorii volumului, Doina Mustățea și Cristi Merchea, oficialități locale, autorități publice, reprezentanți ai comunității românești din Diaspora.

Cartea este disponibilă în magazinele românești din Roma și câteva localități din Italia, iar din ianuarie și în librăriile din România.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.