Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Nicolăescu, îngrijorat de deciziile lui Bănicioiu

Publicat: duminică, 02 martie 2014

Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a arătat surprins de decizia ministrului interimar, Nicolae Bănicioiu, de a retrage din dezbatere publică proiectele privind taxa clawback și modul de calcul al prețului medicamentelor.

,,Retragerea acestor proiecte echivalează cu păstrarea actualei stări de fapt din domeniul politicii medicamentului, care este nemulțumitoare atât pentru pacienți, cât și pentru industria farmaceutică, cu menținerea unei taxe claw-back la un nivel ridicat și nediferențiat și reprezintă un pas înapoi de la obiectivul major al creşterii accesului pacienţilor la medicamente generice cât şi originale mai ieftine, la introducerea unui sistem predictibil şi mai echitabil pentru industria farmaceutică în ceea ce priveşte preţul medicamentelor cât şi taxa claw-back,, se arată în comunicatul de presă transmis de fostul ministru .

Surprinderea sa este cu atât mai mare cu cât acestea se aflau în perioada de transparență decizională, prin urmare, orice obiecții și orice propuneri de modificare puteau fi discutate, pentru a îmbunătăți textul actului normativ.

,,Am luat act, de asemenea, de reacția APMGR, pe care o consider nejustificată și neprincipială, având în vedere numeroasele discuții pe care le-am purtat cu reprezentanții săi, precum și faptul că prevederile referitoare la o altă metodologie de preţ pentru generice şi taxa clawback diferenţiată ajustată la consumul fiecărui tip de medicament cuprinse în respectivele proiecte fuseseră convenite anterior.

Reamintesc faptul că în cursul anului 2013 am purtat negocieri cu toți producătorii din industria de medicamente, tocmai pentru a găsi o formulă care să fie acceptabilă pentru toată lumea, echitabilă și care să conducă la reducerea prețurilor medicamentelor pentru pacienți. De asemenea, în urma eforturilor depuse de fosta echipă a Ministerului Sănătății, organismele financiare internaționale au fost convinse să accepte o formulă de clawback diferențiat, şi mai ales o altă metodologie de preţ, fără de care noua listă de medicamente nu va putea intra in vigoare şi la care acum, prin retragerea proiectelor, se renunță,, apreciază Eugen Nicolăescu.

Acesta ar dori să creadă că această decizie este rezultatul unei neînțelegeri, și că nu reprezintă începutul blocării proiectelor de reformă.

Joi, în jurul prânzului, ministrul interimar al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a retras din dezbatere publică proiectele privind taxa clawback şi modul de calcul al preţului medicamentelor, puse miercuri în dezbatere.

 

Autor: Cornelia Stanciu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=24615

Publicat de la data mart. 2 2014. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iulie 2019, 2:50
 

N
Senin
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:49
Apus: 20:54
Prognoza 21 iulie 2019
Zi
 

V
Predominant însorit
33°C
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

V
Senin
19°C
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:40 si 19:30 In zona : Județul Călăraşi: Borcea, Roseți, Jegălia, Unirea, Dichiseni; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:30 si 19:30 In zona : Județul Tulcea: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Valea Teilor, Hamcearca, Smârdan; Se vor semnala : local averse din care se vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice, grindină […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 18:10 si 19:00 In zona : Județul Brăila: Viziru, Tufești, Chișcani; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice.

Loto

Horoscop

 • 220.374 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team