Noi impozite şi accize decise la masa negocierilor cu FMI

Guvernul s-a angajat în fața delegației FMI, cu care a negociat până luni seară proiectul de buget, că va lua o serie de măsuri prin care să compenseze creșterile salariale și de pensii, dar și scăderea CAS, care este avută în vedere pentru jumătatea anului viitor. Printre măsurile compensatorii, se va număra, potrivit premierului Victor Ponta introducerea unui impozit „pe construcțiile speciale” aparținând persoanelor juridice.

Întrebat de ziariști după plecarea primului ministru despre ce fel de construcții este vorba, vicepremierul Daniel Chițoiu, a dezlegat enigma. „Rețele de transport, stâlpi, depozite, magazii”, a spus vicepremierul. Acesta a detaliat apoi că la categoria „construcții speciale” vor intra stâlpii de electricitate. „Rețelele electrice. Toate companiile care dețin construcții speciale, toate se vor impozita. Deci inclusiv E.On, Transgaz, Electrica și așa mai departe”, a spus Chițoiu.

Tot pentru a aduce bani în plus la buget, Executivul are în vedere o mărire a accizelor proporțional cu rata inflației, o creștere cu 25 la sută creștere redevențelor.

De asemenea, potrivit premierului Victor Ponta, va fi crescută acciza pentru carburanți cu 0,7 cenți la litru, ceea ce mai mult ca sigur va conduce la o nouă scumpire a acestor produse.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.