S-a decis: Salariul minim nu va ajunge la 1000, ci la 900 de lei

Premierul Victor Ponta a prezentat luni seară, la finalul negocierilor cu delegația FMI, principalele măsuri convenite cu Fondul. „Am finalizat cu bine astă seară negocierile cu instituțiile internaționale referitoare la bugetul pe 2014”, a spus Ponta, care a adresat mulțumiri vicepremierului Daniel Chițoiu, ministru al Finanțelor și ministrului delegat pentru Buget Liviu Voinea.

„Am stabilit pentru anul viitor un deficit bugetar de 2,2 la sută din PIB”, a anunțat Ponta, care a menționat că PIB-ul va fi în creștere. Proiectul de buget va aloca peste 6 la sută din PIB pentru investiții, a mai precizat Ponta. Potrivit acestuia, salariul minim va crește în două etape. Nu se va ajunge însă la 1000 de lei, cum se anunțase inițial, ci la 900 de lei. „Vom lua în calcul creșterea acestuia la 850 de lei de la 1 ianuarie și la 900 de lei de la 1 iulie”, a precizat primul ministru.

Acesta a susținut că în privința pensiilor, acestea vor fi indexate cu un procent de 3,76 la sută de la începutul anului.

Salariile din sistemul bugetar vor crește și ele, dar numai pentru anumite categorii de persoane, Ponta dând în context exemplul medicilor rezidenți.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.