Noi modificări cu privire la rovinietă: Cum pot scăpa şoferii de amendă

Noi modificări cu privire la rovinietă: Cum pot scăpa şoferii de amendă

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, un proiect de lege prin care se modifică art. 9 din OUG 15/2002 privind rovinieta. Este voeba mai exact de aplicarea tarifelor de utilizare şi de trecere pe drumurile naţionale.

 Astfel, la procesul verbal nu se mai adaugă obligatoriu fotografii doveditoare, iar dacă trec patru luni de la data în care şoferul a fost depistat că circulă fără rovinietă, dar nu este înştiinţat, contravenţia se prescrie.

„Modificarea legislativă se impunea, având în vedere că norma nu era suficient de clară, instanţele interpretând diferit situaţii reclamate de mulţi cetăţeni în cazul amenzilor aplicate în mod repetat în lipsa rovinietei”, a declarat deputatul PNL Lucian Bode.

De asemenea, procesul verbal de constatare a contravenţiei se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei, iar în intervalul de la data săvârşirii contravenţiei, până la data comunicării procesului verbal, nu se mai poate aplica altă sancţiune. Acelaşi proiect prevede că procesul verbal nu mai trebuie să fie însoţit de fotografii doveditoare.

Legea intră în vigoare la şase luni după ce este promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.